"" Purple Area: oktober 2008

torsdag, oktober 30, 2008

Rättvisemärkta produkter hos Minh Inredning

Minh Inredning har en serie rättvisemärkta produkter som jag gärna vill pusha lite för. Det är produkter som framtagits i Vietnam och där man tar hänsyn till rättvisa löner och förmåner som är självklart för oss svenskar men inte alltid uppfylls i länder som Vietnam.





Minh Inredning är som du kan se i högerkanten sponsor här på bloggen.

onsdag, oktober 29, 2008

En helt annan sorts retro

Anthropologie är en amerikansk webshop med kläder och inredning med en retrokänsla som vi kanske inte brukar vara vana vid. Det här ligger mer åt hållet 'Lilla huset på prärien'. Härliga udda prylar som inte går att hitta någon annanstans. Framförallt mycket quiltade täcken perfekta för gamla järnsängar.




tisdag, oktober 28, 2008

Plain Stripes

Borås Tapeter har en ny kollektion som heter 'Plain Stripes'. Snygga enkla linjer som passar till de flesta inredningsstilar.



måndag, oktober 27, 2008

Snart Halloween

Om du behöver kul tips inför Halloween festen eller bara vill ha lite vackra höstdekorationer med pumpor och annat, ja då är Martha Stewarts websida något för dig. Där kan du läsa om allt inför festen, dekorationer, mat, dukning etc etc.





Se även förra årets inlägg om pumpadekorationer här.

söndag, oktober 26, 2008

So Long As It Is Black

Hittade en lite kul sajt för alla som är tokiga i svart. Den heter 'So Long As It Is Black' och är skapad av den danska reklambyrån Sort. Allt handlar om svart, svarta kläder, svarta hem, svarta prylar mm. Du kan även själv lägga in något svart. Bilder från deras häftiga kontor helt i svart.



lördag, oktober 25, 2008

Fatboy i guld

Nytt för säsongen - Fatboy i guld. Perfekt om man känner för lite aslappnad men guldig glamour.

torsdag, oktober 23, 2008

Asien kontra femtiotalet

Det här huset som ligger i Thailand består av tre separata byggnader som ligger runt en innergård. Huskropparna är sen förbundna med terrasser och öppna gångar. Trä, betong och gröna keramikplattor är inslag som går igen och förenar inredningen. Det blir en spännande mix med inredning som drar något åt femtiotalet samtidigt som den asiatiska känslan finns där. Bilder från arkitektfirman Ferlund+Logan.



onsdag, oktober 22, 2008

Bohemisk stilsäkert i Köpenhamn

Spännande danskt hem med härligt bohemisk men stilsäker känsla. Här samsas avlutna skåp med danska klassiska slitna skinnmöbler och mysiga renskinn. Allt i en harmonisk och avslappnad blandning med naturfärger. Läs mer i Sköna Hem.





tisdag, oktober 21, 2008

Rosa, lila och rosalila

Mmmm... rosa, lila och rosalila i härlig mjuk sammet. Kan lätt bli för mycket och för sliskigt men i rätt miljö och i rätt mängd tycker jag att det är fräckt. Bilder från Graham & Green.

måndag, oktober 20, 2008

Non Random

Vissa saker tar det bara tid att vänja sig vid. Lampan Non Random från Moooi har jag haft lite svårt för eftersom jag varit så förtjust i den tidigare Random Light och Non Random blev omskriven som en uppföljare. Men rätt vad det är så gillar man plötsligt något som man förut inte sett poängen med. Bilder från Pooa.




Idag skriver jag om danska Hay på svd.se, klicka här för att komma dit.

söndag, oktober 19, 2008

Jag vill till Habita Monterrey

På tal om hotell så tror jag aldrig att jag sett ett så grafiskt stilrent och häftigt som det här. Får lust att åka dit direkt, till Hotel Habita Monterrey i Mexico. Hotellet är alldeles nyöppnat, öppnade i Augusti 2008 och arkitekt är Augustin Landa och inredningen står Joseph Dirand för. Via Style Files och Yatzer.





lördag, oktober 18, 2008

Mama Shelter

Mama Shelter är ett nytt och annorlunda inrett hotell i Paris i design av Roland Castro och Philippe Starck. Graffiti på golv och tak, tyger med fototryck av folkmassor, svart, rå betong å en sidan.. och rent trä i lite grov skogsstil och 'indianstolar' å andra sidan. Allt i en spännande blandning. Via Yatzer.




fredag, oktober 17, 2008

Streckkoder i inredningen

Kul design med stickers och matchande kudde i streckkodsmönster. Från Ferm Living.


torsdag, oktober 16, 2008

String - fortfarande aktuell

Idag tänkte jag slå ett slag för String, hyllan som designades av arkitekten Nisse Strinning redan 1949. Jag tycker att det är helt fantastiskt att denna hylla fortfarande känns modern och funktionell idag. String Plex som är min favorit ritades 1953.





Annons som infördes i Allt i Hemmet 1958.

onsdag, oktober 15, 2008

Nu börjar jag blogga på svd.se också!

Äntligen kan jag berätta vad jag tisslat och tasslat med på senaste tiden. Jo, idag börjar jag blogga även för Svenska Dagbladet. Men jag kommer inte att sluta blogga här på Purple Area utan för er som tycker om mina inlägg så har ni nu möjlighet att läsa ännu fler på svd.se - här. Ska försöka i så stor utsträckning som det går att lägga olika inlägg så det blir givande att gå in på båda, fast en och annan 'favorit i repris' hoppas jag att ni inte har något emot.

En intervju med mig av Petra Månström hittar du också här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...