"" Purple Area: augusti 2010

måndag, augusti 30, 2010

Betong - naturligt kantigt

Det här huset i Uruguay är ritat av arkitektduon Kallos Turin som också står för inredningen. Tanken var att huset ska smälta in i den omgivande naturen. Betong har ju den effekten att det smälter in i naturen på ett sätt rent färgmässigt och med sin råhet som material men kan upplevas som raka motsatsen med sin kantighet. För oftast är det just kantigt när gäller. Ni som känner mig och sett mitt hus, vet att det här gillar jag. De grå nyanserna, trädetaljerna, strikt och kalt men utan att vara tråkigt och kanske är det just den här kluvenheten, om det smälter in i naturen eller inte, som gör det så spännande. De där träpallarna har jag alltid gillat... har suktat efter dem i åratal. Tänk vad vissa saker etsar sig fast. Bilder från mixr.se.



fredag, augusti 27, 2010

Tine K Home Private Room

Istället för de stora mässorna Formex och Danmarks motsvarighet Formland valde Tine K Home istället att bjuda in till Private Room. Tine öppnade upp sitt eget hem utanför Odense för kunder och press. Jag var där och fick möjligheten att se detta fantastiska hem som varit med i ett flertal inredningsreportage den senaste tiden. Nu var hemmet fyllt av säsongens nya produkter och det var otroligt spännande att se dem i sin rätta miljö. Allt föll på plats och stilen blev den speciella stil som är så typisk för Tine K - en blandning av gammaldags paradvåning (sammet och draperade lampskärmar), lantliga bruksföremål, lite bohemiskt med inslag av Marocko och lite franskt touch men alltihop ändå så väldigt väldigt danskt. Bilderna är mina egna.


id=

onsdag, augusti 25, 2010

Susannes coola stilmix

Häromdagen mailade Susanne, en av mina läsare här på bloggen, bilder på hennes alldeles nyrenoverade hus. Förutom att det är ett otroligt vackert hus med ett betonggolv som gör mig grön av avund så har det inredningsmässigt en hel del originella detaljer, t ex att man i köket använt både trä, vitt och svart. Betonggolvet tillsammans med äldre mörkbruna möbler och kelimmatta känns som en annorlunda kombination. Gardinerna ger lite hotellkänsla och lampan över bordet känns som en smart lösning. Kul stilmix!


Det är helt riktigt, som någon läsare påpekade, Malin Jensen som har inrett. Så här säger Susanne om det: 'Vi tog in Malin tidigt i projektet så att hon kunde göra alla materialval osv. Något vi är väldigt glada över. Det finns mycket detaljer i huset som är väldigt genomarbetade av henne som man inte ser på bilderna. Bl a kaklet i badrummen är samma vita färg som alla socklar och väggar, dvs inte kritvitt utan stockholmsvitt. Ganska svårt att hitta faktiskt.'
Tack för att jag fick visa bilderna Susanne!

tisdag, augusti 24, 2010

Höstkänsla hos Beach House

På tal om amerikanskt och sänglinne så har Beach House precis kommit med sin nya höst- och vinterkollektion. Härlig amerikansk höstkänsla! Bilderna är pressbilder.





söndag, augusti 22, 2010

Afswedala

Afswedala är något så annorlunda som ett nytt svenskt bäddtextilmärke. En serie för den designintresserade framtagen av tre kvinnor från Borås som enligt pressreleasen tröttnat på New Hamptonstilen med sina marina ränder och amerikanska stjärnor.


'Vi tröttnade på den amerikanska drömmen och bestämde oss för att skapa en nysvensk motsvarighet', säger Jeanette Skoglund delägare i afswedala. Bilderna är pressbilder.

fredag, augusti 20, 2010

En gigantisk katalog med få nyheter

Igår släpptes årets nya Ikea katalog för 60:e gången. Med sina 198 miljoner exemplar som delas ut över hela världen är det en gigantisk trycksak. Förra året blev den för första gången något mindre i formatet än tidigare år. Men jag hade i går förmånen att få en riktigt stor katalog vilket kändes lite extra festligt.


Årets tema är förvaring och det trycks lite extra på just olika möjligheter till förvaring i hela katalogen. Man har satsat stort på att hitta enkla, snygga och smarta lösningar på problem som säkert alla dras med. Däremot finns där inte mycket nyheter i årets katalog utan man verkar i år ha satsat på att på olika sätt förändra och utveckla de befintliga produkterna istället och också lite oväntat sänkt en del av priserna. Ikea kör ju en ganska 'safe' stil och de flesta rådande stilar är med... det är lantligt, svart/vitt, färgglatt, lite afrika, lite marocko men även det lite nya med betonggrått är med. Något för alla helt enkelt. Med tanke på de reklamfilmer som går på tv just nu kan jag känna lite besvikelse över att man förr tog ut svängarna så mycket mer. Man hade lite attityd och stack fram hakan. Tänk bara på 60-talets loungestil med låga jeanssoffor och coola lampor. Bilderna överst är mina egna, produktbilderna kommer från ikeas hemsida.


Några nyheter värda att nämna är där trots allt, bl a nya soffan Kivik har en schäslong utan armstöd som är helt i min stil. En rund magnettavla som heter 'Spontan' känns som en kul idé. Barnsängen Växa är ett bra exempel på deras sätt att ta in lite gammaldags karaktär i nya produkter. Köksstolen Urban är riktigt snygg, men när kommer den i andra färger?


torsdag, augusti 19, 2010

Vitrinskåpen på IKEA

Det blev ganska hektiskt och förvirrat på IKEA men till slut stod våra skåp på plats. Så här blev mitt skåp. Det är lite svårt att se allt på bild men här kommer en förklaring till hur jag tänkt.


Mitt tema var 'Inspirationsresa till London' och är alltså min resa tidigare i vår som fått utgöra inspirationskälla. Blommorna längst upp i vänstra hörnet symboliserar Columbia Flower Market. Bokstäverna den industrikänsla som fanns överallt i London. London är för mig också mycket trädgård. Boken 'Gardening' köpte jag på Conran Shop. Bakom glaskulan (lite svårt att se) ligger små trädgårdsredskap kallade 'Garden Angels'. På raden under har några glasvaser med litegammaldags stuk fått utgöra de intryck jag fick av Designers Guilds färgglada butik på Kings Road. De småmönstrade burkarna påminner mig om Libertys enorma tygavdelning där alla tyger ligger i regnbågens färger och de är både småblommiga och lite 60-tals aktiga. 'Afternoon Tea' är ett måste i London och de gammaldags kopparna med guldkant blir tillsammans med betong just en sådan häftig känsla som man ofta får just i London. Mixat och blandat, nytt och gammalt och tradition och nytänk. 'Handen' är något jag köpte på Tate Modern och den och övriga detaljer är tänkt att spegla den känsla som finns i deras museum shop. Pantone burkarna köpte jag på Conran Shop och andas både färg och industri.

Skåpen finns kvar i två veckor på IKEA Malmö! Titta gärna in om du har vägarna förbi.


Så här blev Jannices skåp. Härlig motsats eller hur, här råder såklart Feng Shui. Missa inte Jannices diy 'tassel' - inte tofsigt alls! Kika på hennes blogg.


Den tredje utställaren var blomsterdekoratören Anna Gouteva som har butik på David Hallstorg i Malmö. Här pratar vi om kreativitet på hög nivå. Trädet mitt i skåpet var flera meter högt.


... och söta lilla Anna (från Anna Inreder) som dök upp som frivillig support fick agera både assistent, smakrådgivare och lyfta träd.

onsdag, augusti 18, 2010

Min Londonresa i ett vitrinskåp på IKEA

Idag är det febril verksamhet här hemma. För i morgon när IKEA släpper sin nya katalog är tre Skåneprofiler (?!) inbjudna till IKEA Malmö för att dekorera var sitt vitrinskåp. Jodå, det är jag, Jannice på Simplicity och en florist (som jag inte riktigt vet vem det är än). Kul idé och en otroligt stor ära att bli utvald och få vara med om det här. Som ni förstår har jag haft huvudet fullt av tankar på hur jag ska inreda det. Varje skåp ska ha ett tema och mitt är 'Inspirationsresa London'. Här är en liten smygtitt av hur mitt skrivbord ser ut just nu. Bilderna är mina egna.


Är det någon som vill träffa mig på plats på IKEA, för att diskutera inredning eller bara säga hej, så kommer jag att vara där imorgon från klockan 10 och någon timme framåt.

måndag, augusti 16, 2010

Kryss i taket - nytt soffbord och ny matta

Många tror att eftersom jag jobbar och bloggar om inredning så ändrar jag och fixar väldigt mycket hemma också. Så är det inte, nästan tvärtom, det ser likadant ut i åratal. Dels hinner jag inte med det plus att jag får mitt lystmäte tillgodosett genom att kläcka idéer åt andra. Sen tror jag att jag är ganska stabil i min smak och ändrar inte så mycket efter trender. Men nu har det ändå skett - jag föll för ett sk drivvedsbord, ett vindpinat soffbord från Ilva. Eftersom det blev lite för murrigt med min gamla mörkrosa matta så blev den förflyttad till ovanvåningen och en ny matta från Hay ligger nu på plats.


Jag har målat om benen på bordet eftersom de var grågröna, funkade inte så bra med så mycket grått runt omkring. Bilderna är mina egna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...