"" Purple Area: september 2012

söndag, september 30, 2012

Bloggen fyller 6 år

Ja, det är knappt jag kan tro det själv, men idag är det otroligt nog sex år sedan jag började blogga. Det har gått lite upp och ner. Från några trevande inlägg till att något år senare bli helt bloggtokig och blogga varenda dag, både här och på uppdrag för andra. Det senaste året har jag haft lite mindre energi över och funderade ett tag på att sluta. Men sen blev det plötsligt jättekul igen. Ibland räcker det med en bild som man blir helt lyrisk över eller att jag träffar andra bloggare och blir inspirerad av hur duktiga de är.

Som tur är har ni läsare hängt med mig under tiden, nästan oavsett vad jag gjort. Tusen tack för det, jag uppskattar det verkligen, och jag hoppas ni hänger med mig lite till!!

Foto Purple Area. På mitt skrivbord, vasen är från Broste.

lördag, september 29, 2012

Vårt gråa sovrum

Bloggänget på Mallis tyckte jag visade alldeles för lite bilder från mitt eget hem på bloggen. Så nu ska jag försöka råda lite bot på det. Problemet är att jag ändrar ju så sällan, så ni som hängt med ett tag har nog redan sett det här. Det här är i alla fall ena halvan av vårt sovrum som så klart också går i grått precis som resten av huset. Kudden har jag haft där tidigare, bytt ut till en grå ett tag men det blev för mycket så nu ligger den där igen, i väntan på att jag ska hitta något roligare.

Foto Purple Area. Lampa från Delta Light, sängbord Componobili från Kartell (som vi har fler enheter av, använder sådana som skrivbordshurtsar och förvaringspelare i hallen också),  kuddar från Ilva och Himla och den stickade pläden är faktiskt helt ny och köpt på Inreda Utreda.


fredag, september 28, 2012

DIY tips från Palma

Hittade en kul inredningsdetalj i en av butikerna i Palma. Titta noga, det är burkar som man skruvat hål i locket och satt en lampa i. Smart och ett väldigt billigt sätt att få ihop en originell lampa. Speciellt om man som här sätter ihop flera stycken tillsammans. De här burkarna hade guldfärgade lock och någon slags text i glaset. Finfint!




















































Idag - jobbar med nästa veckas tidning där mitt eget hem ska vara med. Känns lite knasigt att sätta ihop ett fixa-stilen-plock från sitt eget. Borde vara lätt men det är det inte.
Har spexat lite med profilbilden, för att det ska bli lite mer Mallorca stämning på de här inläggen. Solbrillorna är sponsrade från Marega Optik i Lund.

Inredningsbutiker i Palma

Palma är en mysig stad att shoppa i. Framförallt finns det många små butiker som köper in sitt eget sortiment. Inte en massa kedjor som i Svergie. Nackdelen är att det inte finns så mycket inredning utan mer klädesbutiker egentligen. Men några kul ställen finns det, bland annat - Zara Home. En kedja visserligen men det är ändå lite spännande eftersom de inte finns hemma och för att de byter stil ständigt och jämt. Den här gången var det djurmönstrat, fjädrar och guld som gällde, till och med ormskinnsmönstrade lakan fanns.





Rialto Living är riktigt bra livsstilsbutik som jag aldrig missar när jag är i Palma. Butiken ägs av svenskar. Lite ironiskt är det ändå, att den butik jag gillar bäst faktiskt är svensk.























































En  annan butik som ligger vägg i vägg med Rialto (där tidigare L'estenc By Flamant låg) är Luis Franco Ferrer. Lite nytt som ser gammalt ut fast på ett fint sätt. Jag gillade bland annat deras asiatiska posters.

Foton Purple Area



Dekorera med finfina tofflor

Alla har väl sett hur inredningsstylisterna brukar ställa upp skor lite tjusigt på hemma-hos-repen. Här är ett tips - ursnygga marockanska tofflor med pärlor, funkar inte bara att skönt slafsa omkring i hemma utan blir även fina att dekorera med vid sängen eller som här vid ett soffbord. Tramsigt, ja lite kanske, men det blir ändå rätt fint. Finns i alla de färger och är inte alltid, men ofta ganska billiga att få tag i.

Foto Purple Area. Tofflorna kommer från Cancan Interiör (som har ett par urfina i grått också).



torsdag, september 27, 2012

Marknaden i Santanyi + Barceló

Jag brukar alltid försöka klämma in ett besök på marknadsdagen i Santanyi när jag är på Mallorca. Just den här marknaden är ovanligt bra med prylar som marockanska väskor, lädervaror, tunikor, annorlunda smycken och korgar i alla modeller. I den här gamla byn finns också ett tiotal små butiker med inredning och kläder. Mest kläder. Men det finns också en grym antikaffär, Barceló, som  är otroligt häftig, även om man får sovra lite bland en del gräsliga prylar emellanåt. Men den marockanska hörnan och uteavdelningen är kul. Det var också här Daniella hittade sina krus. Själv blev jag förtjust i  terrakottaurnorna.



Foto Purple Area

onsdag, september 26, 2012

Mer Mallorca så klart

Är fortfarande kvar på Mallorca, åtminstone i tankarna. I Pollenca ligger en kul butik som heter Mestre Paco. Förutom att driva butik gör ägarna också inredningsjobb åt kunder. Bilden nedan är från ett av deras jobb någonstans på Mallorca. Det är en viss känsla med stenen, det ruffa träet och sliten metall. Finfint också med flaskorna på rad, tycker jag.

Bilden lånad från Architings

måndag, september 24, 2012

Shopping i Palma

Naturligtvis hade vi en heldag i Palma också. Det får man ju inte missa när man väl är på Mallorca. Snacka om ett gäng som shoppade loss riktigt. En paus i trappan behövdes verkligen. Så himla kul det var! Inte dumt heller att ha en liten smakrådspanel med sig varje gång man hittat något. Hiss eller diss helt enkelt, det var sällan något mitt emellan.

Värsta rockfotot med hela gänget i trappan: Sofie, Daniella, Jannice och överst jag och Anna. Solbrillorna är sponsrade av Marega Optik i Lund. Bilden har jag lånat av Jannice.

söndag, september 23, 2012

Hemma igen efter bloggresan till Mallorca

Att tiden går snabbt när man har kul stämmer verkligen. Fyra dagar med bloggänget har både varit väldigt kul med fnissande och ibland hysteriska skratt men också med diskussioner om inredning och framtiden som bloggare och mycket mera. Vi hann med både shopping, svalkande bad, slappande i solen och några mojitos under ett olivträd med sand mellan tårna. Att bara hänga på terrassen med fåren bräkande i bakgrunden var inte heller så dumt. Hela resan blev som en enda stor energikick!!

Lägg märke till det rosa-aprikos ljuset som finns över hela Mallorca. Det är helt enkelt jorden och den traditionella kalkstenen som gör att det blir så.


Foto Purple Area

torsdag, september 20, 2012

Sponsorer inför resan

Inför vår inspirationsresa till Mallorca har alla dessa trevliga företag varit med och sponsrat.



onsdag, september 19, 2012

Idag åker vi till Mallorca...

jajamän, här är vi, hela gänget som ska iväg. Det är Jannice, Daniella, Sofie, Anna och jag. Vi flyger idag på morgonen och det ska bli så kul att ge sig iväg. Speciellt med ett gäng som precis som jag själv är helt tokiga i inredning. Vi är trots allt väldigt olika allihop som ni också kan se på våra bloggar, så hur det ska gå vet man aldrig. Men kul och spännande helt klart. Det är inte heller så dumt att få lite extra sol och värme så här i slutet av sommaren.


tisdag, september 18, 2012

La Cascada på Mallorca

Måste ju få in lite inspiration från Mallorca. Det här är ett hus på Mallorca som heter La Cascada (vattenfallet) och det är inrett i naturliga milda toner med mycket vitt och trä. Harmonierar fint med den traditionella stenen.


Fotograf Janne Peters, via bloggen Victona.

måndag, september 17, 2012

Snart Mallorca med bloggänget

Så här i början av veckan är det lite stressigt, minst sagt. Jag ska i racerfart göra färdigt en tidning och snabbt börja på nästa eftersom jag ska ut och resa på onsdag. Då ska jag till Mallorca med bloggänget. Vi ska äntligen göra den inspirationsresa som vi planerat för flera månader sen. Ska bli riktigt kul!


Foto Purple Area - från en tidigare resa till Palma.

söndag, september 16, 2012

Fönstren äntligen ommålade

Minns ni att jag höll på och velade hit och dit med det här med att måla fönstren eller ej. Till slut blev de ändå målade och så här blev det. De trista furulisterna är nu grå och det känns jättebra.

(Någon som vill veta hur det gick till med målaren som nästan flyttade in, läs min ledare i Metro Bostad i slutet av augusti, du hittar den här.)

Foto Purple Area
(Glasvaserna på översta bilden kommer från Nydahl, den stor grå krukan och den grovvirkade kudden från Inreda Utreda, ljusstakarna från Granit och soffan är en DaCapo från Eilersen.)

fredag, september 14, 2012

Adnet Rectangulaire från Gubi

Bland veckans pressreleaser dök den här nya spegeln från Gubi upp. Rundade hörn och lite rockchica nitar på läder runt sidorna. I like! Gräshoppan av Greta Grossman och fåtöljen Masculo Chair går ju inte heller av för hackor.


Bild från Gubi

torsdag, september 13, 2012

Sofie Rolfsdotters illustrationer

Häftig illustration av Sofi Rolfsdotter. Jag gillar ansikten, det blir alltid spännande och ger en speciell ton i hela rummet. Säljs via Nordic Design Collective.

tisdag, september 11, 2012

Det växer så det knakar

För två år sedan planterade jag piprankan som syns till vänster på bilden. Tänkte att om jag har tur så växer den sig stor och klättrar upp på huset. Räknade kallt med att det skulle ta en sex sju år sådär eller kanske till och med tio. Men redan efter två somrar är den gigantisk. Vi ser knappt ut från fönstret som är precis bredvid och den når redan upp till andra våningen. Härligt!


Purple Area

söndag, september 09, 2012

Rivningskåksväggar

Tror att jag börjat få en hang up på det här med trashiga väggar. Kolla vad snyggt det blir med mjukt stickat eller ett fluffigt fårskinn till den ruffiga och fallfärdiga väggen. Härlig kontrast mellan hård och kall rivningskåk och mjukt, varmt och luddigt.



Foto Vt Wonen

torsdag, september 06, 2012

Nytt från Mr Perswall

Mr Perswalls nya kollektion Expressions har en hel del kul. Den här som heter Wallpainting har lite, ja jag får nästan lust att säga uteliggarmode över sig, men ni förstår nog vad jag menar. Den har lite känsla av övergiven kåk med nerrivna tapeter men det blir så snyggt om man balanserar upp med lite mjukare inredning. Ursnygg, har nästan lust att börja tapetsera här hemma, fast jag har ju inga väggar som går att tapetsera.


Pressbild

onsdag, september 05, 2012

Designkvistar ett steg längre

I somras frös det mesta i vårt lilla växthus ner - vinrankan, lilla fikonträdet, olivträdet. Så den här sommaren valde jag att satsa på kökskryddor istället, förutom en och annan myrten och murgröna förstås. Snacka om designkvistar 2.0.


Foto Purple Area

tisdag, september 04, 2012

Betong och trä

Stort härligt betonghus med stora rena öppna ytor. Trä och metall som accenter och... behöver jag nämna att det är precis i min smak.


Bilder från MarieClaireMaison

måndag, september 03, 2012

Besök hos Nydahl och test av min nya kamera

Häromdagen tog jag en liten tur till Nydahl i Skanör. Behövde lite inspiration och kanske också en och annan ny dekoration hemma. Gillade speciellt uteavdelningen med fina krukor och växter. Så fint det blir att bara lägga en blomma på ett fat såhär.


De här bilderna har jag tagit med min nya lilla kamera, en Canon Powershot S100. Den är otroligt liten och tar ändå högupplösta bilder och har funktioner som en systemkamera (eller åtminstone har den huvudfunktionerna). Jag är helt fascinerad av att det blir så pass bra skärpa ändå. För att inte tala om fördelen med att slippa springa runt med den stora tunga systemkameran när man är på semester eller som här på en shoppingrunda.

Foto Purple Area

lördag, september 01, 2012

Den där trädgårdssoffan...

Äntligen är fotograferingen över, så skönt. Det är så klart alltid en hel del man skulle vilja fixa lite mer med men inte hann, men i stora drag tyckte jag det kändes bra.


Kommer ni i håg min trädgårdssoffa som blev så totalt nerbuad för något år sedan. Jodå, det blev en sådan till slut, trots alla protester, och så här blev det. Med lite kuddar så tycker jag den smälter rätt bra in ändå... och gråa kuddar blev det så klart. Vad annars!

Foto Purple Area

... och man behöver inte ta in kuddarna varje gång, utan man drar bara en svart presenning över alltihop på kvällen. Fiffigt som bara den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...