"" Purple Area: juni 2015

måndag, juni 29, 2015

Semester och bloggpaus

Nu är det dags för några veckors semester och lite paus från bloggen. Idag drar jag och äldsta sonen till Mallorca. Vill du följa mig där och se lite bilder från landet där det mesta är i terrakotta, så kika på instagram - Purplearea1.

Hasta luego!


















































Foto Purple Area

söndag, juni 28, 2015

Vild grönska

Trots lite omväxlande väder har det ändå blivit några fina trädgårdsdagar den här helgen. Blir lika förvånad varje sommar att det är en sådan grönska och att allt bara växer och växer. Mer och mer känns det som. Vår lilla fontän med damen är nästan överväxt av rosa nävor. Och min slingrande gång som jag planerade för många år sedan har nu verkligen blivit en slingrande gång som man på vissa ställen knappt kommer igenom. Fast det gillar jag, lite vilt så där.








































































Foto Purple Area

lördag, juni 27, 2015

Mysigt torp i Skåne

Missa inte att Anna Inreders hem är ute till försäljning, urmysigt gammalt torp i Vellinge. Läs mer och se fler bilder här här!

























Foto Bjurfors

torsdag, juni 25, 2015

Piprankan tar över

Nu är det bråda dagar, snart öppnar butik- och restaurang Slaktaren som jag jobbat med den senaste tiden och på måndag åker jag till Mallorca. Så det känns som att jag bara slänger in en bild här då och då, inte meningen men samtidigt så tråkigt utan inlägg. Den här bilden är verkligen tagen i farten, från mitt kök och ut på terrassen. Piprankan är häftig även inifrån, man får nästan känslan att den vill ta över.




Foto Purple Area

måndag, juni 22, 2015

Terrassen

Så här ser vår terrass ut nu, eller rättare sagt i går. Jag är lite fascinerad över piprankan i hörnan som klättrat ända upp till taket. Frågan är var den tar vägen sen, börjar den växa uppe på taket eller kanske ut åt sidorna. Får nog skicka upp en av tonåringarna för att kolla och eventuellt klippa lite.





































Foto Purple Area

söndag, juni 21, 2015

Trädgårdsarbete?

Idag hade jag tänk ta tag i den här sidan av trädgården, alltså den smala långsidan av huset, jag hade liksom ställt in mig. Laddat upp mentalt och såg nästan fram emot det. Men, nu öser det ner, så det får bli en annan dag - "saved by the bell"!
















































Foto Purple Area

lördag, juni 20, 2015

Ikea Sinnlig igen

För några dagar sedan kom det ytterligare några bilder på Ikeas nya serie Sinnlig av Ilse Crawford som släpps i mitten av augusti. Jag försöker annars att undvika göra för mycket reklam här på bloggen, en nyhet är ju en nyhet men att tjata om den... men det här går ju inte att undvika. Det här är ju bara så snyggt! Snygga produkter och råsnygg styling, I like!





























Pressbilder Ikea

torsdag, juni 18, 2015

Löddeköpinge Plantskola

Häromdagen blev det en snabbvisit på Löddeköpinge Plantskola som alltid har så härlig trädgårdsinspiration. Sprang tyvärr lite snabbt igenom den här gången, men hann ta några mer bilder från deras växthus.


















































Foto Purple Area (mobilbilder)

tisdag, juni 16, 2015

I min trädgård

Så här ser det ut i min trädgård just nu, på framsidan är det full grönska även om där är några hål här och var där sniglarna har ätit upp allt. Har fått rena snigelinvasionen i år, så irriterande, har provat alla tips från nätet men det räcker inte, jag har varit tvungen att helt enkelt plocka dem en och en. Så varje kväll är det snigeljakt hos oss. På baksidan och vid terrassen är det lite mer att göra när det gäller plantering och krukor. Men tar det efterhand.






































Foto Purple Area

måndag, juni 15, 2015

Slättarps Gård - besök och fynd

Häromdagen blev det en tur till Slättarps Gård för lunch och lite shopping. Hittade bland annat den här fina brödkorgen från Day Home. Passade in perfekt hemma hos mig, så nu ska det bjudas på bullar minsann.





































Lite inspiration från Slättarps gård… fina lampor, mattor, kuddar och inte minst det snygga bordet med bänkarna.






































Foto Purple Area

lördag, juni 13, 2015

Några blommor från trädgården...

















































Foto Purple Area

fredag, juni 12, 2015

En udda spegel

Hittade en kul liten spegel på Udda Tina häromdagen, kunde inte låta bli. Den fick hänga med hem och så här blev den bland allt det grå. Kanske ändå blev en lite kul kontrast!





































Foto Purple Area

tisdag, juni 09, 2015

Hissade segel

Nu har vi satt upp våra segel på terrassen, då är det liksom sommar! Eller rättare sagt ska vara det. Känns lite kallt fortfarande och på terrassen är det rätt kalt än så länge, krävs att de höga gräsen växer upp lite mer runtomkring för att det ska bli mysigt. Lite uppfräschning av krukorna behövs också, äh, det får bli till helgen.


Foto Purple Area

söndag, juni 07, 2015

Trädgårdsrundan - några favoriter

Här kommer fler fina trädgårdar som vi såg och blev inspirerade av på Trädgårdsrundan i går.
Lones trädgård i Kågeröd hade både en vild och strikt stil. Jag gillade alla de olika japanska lönnarna som fanns på flera ställen i trädgården. Speciellt den här i kruka.





































Hos Eronns i Ramlösa hittade vi den här härliga korgstolen som hängde mitt i grönskan. Tänk att få slappa där några timmar. Gillade också alla alliumbollar!
















































Kristina i Ramlösa har en fantastiskt vacker skuggsida som vi gick igång lite på. Lägg märke till den originella stenläggningen. Trädgården bara fortsatte och fortsatte tills man blev lite osäker på om man hamnat hos grannen, rätt kul faktiskt. De hade också en jättefin damm.






































Foto Purple Area

lördag, juni 06, 2015

Trädgårdsrundan - Enkla ting

Idag körde jag och gamla kollegan Tina på trädgårdsrundan i nordvästra Skåne. Alltid lika inspirerande att få komma innanför häckar och plank och verkligen se hur folk har det i sina trädgårdar. Först på tur var Kajsa på Enkla Ting, butiken är så klart jättekul men det är inte var dag man får se trädgården. Nja, folk och folk, här har vi ju proffs förstås. Så här såg det ut…

































































Foto Purple Area

måndag, juni 01, 2015

Nu blommar irisen!

Det gäller att njuta så länge de varar. Jag har numera rejält många irisplantor, det var från början bara några få, men jag har delat och flyttat allteftersom de växt sig stora och nu har jag två rejäla klungor.




























































































Foto Purple Area

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...