"" Purple Area: oktober 2009

fredag, oktober 30, 2009

Hanna Säfströms textilier

Hanna Säfström är ny textildesigner som bl a ställde ut under Formex i augusti. Hennes tyger är vackert handtecknade och inspirerade av naturen. De finns att få som kuddfodral, brickor, bäddlinne och som metervara. Bilderna är pressbilder.


tisdag, oktober 27, 2009

Kalasformar

Så här i höstmörkret känns det som om man vill stoppa i sig kakor i mängder. Visst är de fina kakformarna från Kalasform? Jag kan tänka mig att det blir extra kul att sätta igång med bullbak med så fina formar. Bilderna är pressbilder.

måndag, oktober 26, 2009

Ljuva 70-tal

Den här lägenheten i Köpenhamn ger mig ljuvliga flashbacks till 70-talet. Titta bara på glasknopparna i hallen på den bruna panelen, 70-talet i ett nötskal. Även soffan byggd av madrasser och naturligtvis de vackra kuddarna. Hade det här verkligen varit på 70-talet hade nog även köket varit brunt. Bilder från Anna Lilja.




......
Idag är sista dagen för utlottningen av Röshults vackra marschallhållare, imorgon presenteras en vinnare!! Skynda dig att tävla!

söndag, oktober 25, 2009

Eldigt och intressant

Det här hemmet såg jag för flera år sedan i någon av de svenska inredningsmagasinen. Kan inte minnas vilket, men bilden av den runda soffan har satt sig i minnet. Det är en inredning som håller än. Den är skarp och lyxigt avskalad men utan att för den skull vara tråkig som man så ofta ser, snarare är den eldig och intressant med sina orange toner. Lägg märke till hur snyggt det blir med ett mörkt golv i en så pass ljus lägenhet och hur häftigt det blir när man utgår från en tavla i färgsättningen. Bilder från fotograf Patric Johansson.

lördag, oktober 24, 2009

Melbourne, anyone?

Det här huset hittade jag via bloggen Desire to Inspire. Det är ett gammalt renoverat Victorianskt hus i närheten av Melboure i Australien. Huset är renoverat av ägaren som är arkitekt och enl försäljningsinfon andas huset europeisk 'grandeur'. Vilket man kan hålla med om, men det som jag tycker är speciellt med den här är att det är så många olika inredningsstilar, gammalt, nytt, natur, retro, 70-tal, 60-tal... ändå har man på något sätt lyckats få ihop helheten. Bilderna som här kommer i ett helt gäng, i sann Desire to Inspire anda, kommer från realestate.com.eu.

fredag, oktober 23, 2009

Badrum med bevarad känsla

Vackert 60-tals badrum med blågrön mosaik, putsade väggar och teakdetaljer. Kul att se att man har bevarat och förstärkt den ursprungliga arkitekturen istället för att renovera sönder. Bilder från ett reportage i Sköna Hem.



onsdag, oktober 21, 2009

Nya IKEA varuhuset i Malmö

Nu blir det mycket IKEA. Idag var jag på pressfrukost och visning av det nya IKEA-varuhuset i Malmö. Väldigt imponerande med sina 43 400 kvm i tre plan. Varuhuset i Malmö blir världens näst största och personalen pratar över 22 olika språk. Man har satsat stort på att bli ett grönt och ekologiskt alternativ i varje led. Det var kul att se ett helt nytt och perfekt inrett IKEA, innan den stora ringlande kön utanför satt händerna i gosedjur och kuddar. Här är några av mina egna bilder.



tisdag, oktober 20, 2009

Nu är det jul igen på IKEA

Är det inte lite för tidigt för julen? Nej, inte för IKEA i alla fall, för nu startar de en efter en sina julbutiker runt om i de svenska varuhusen. Pressbilder från IKEA.






måndag, oktober 19, 2009

IKEA snyggt

Det här tycker jag bara är så snyggt och rent i en enhetlig och genomtänkt färgskala, helt enkelt bara IKEA-snyggt! Bilder från Patric Johansson.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...