"" Purple Area: På spaning i London, The Conran shop/obs från 2006!!

söndag, november 05, 2006

På spaning i London, The Conran shop/obs från 2006!!

The Conran Shop är ju ett måste om man gillar design och inredning och dessutom befinner sig i London. Så jag gav mig iväg till Fulham road där mat och inredningsgurun SirTerence Conran har sin restaurang och möbelaffär i the Michelin House. (Det var även här som han öppnade sin första butik Habitat som 1992 såldes till Ingvar Kamprad. Se tidigare inlägg.)

Vid ingången till the Michelin House finns en spännande och exklusiv restaurang där man kan njuta av bl a ostron. Terence Conran var ju ursprungligen i restaurangbranschen och inte tvärtom som man kanske ofta får intryck av.

I butiken hittade jag inte bara de vanliga designprodukterna som vi även har här hemma utan massor av spännande möbler bl a detta lite udda bord för tidningar - Zoe side table. Där fanns också ett kul 'dressing table' som går att fälla ihop - Vanity Cube.
Butiken var full av kul detaljer såsom mattor och kuddar i annorlunda färger och mönster. Den här är heter Wave lumbar och kommer från en indisk designer.

.. eller vad sägs om den här bokhyllan eller vad man nu ska kalla den. Sendai Shelving.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar bokhyllan. Den är som en skulptur, men undrar hur man slla den utan att det skulpturala försvinner? Skulle gärna haft en sådan.

foreign | noise sa...

Spana in Sendai Mediatheque , http://www.galinsky.com/buildings/sendaimediatheque/index.htm och http://www.um.u-tokyo.ac.jp/publish_db/1997VA/english/virtual/05.html
Det är därifrån bokhyllan är inspirerad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...