"" Purple Area: Häftigt med guld?

torsdag, mars 08, 2007

Häftigt med guld?

Enligt Living Etc så är klubblivet i London mycket guldinspirerat just nu. En flitigt anlitad designduo kallar sig Jimmie Martin och består av svenska Jimmie Karlsson och Martin Nihlmar. De designar bl a dessa lite utflippade guldskåpen som de kallar för 'Imperfect'. För oss lågmälda svenskar har guld ju alltid haft stämpeln på sig att vara på gränsen till vulgärt, men... Visst är det lite kul också!


Jag kan inte annat än tycka att även den här är rätt häftig, lite gudfadern känsla, eller amerikansk rappare kanske. Flos 'Gun Lounge Life'.


För den som varken känner sig hemma i Londons klubbvärld eller har några maffiadrömmar kanske en guldtomte passar bättre. Betydligt gulligare är de i alla fall Philippe Starcks 'Gold Gnomes'. Bild från Retromodern.
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Soffan vill jag bara ha! Fast jag vet inte hur den egentligen skulle pass in hemma hos mig, men fasen vad fin den är! Vilket härligt repotage förresten, det är alltid så inspirerande att komma in till dig :)

Lotten sa...

Jag har dubbla känslor inför guld - har väldigt lite hemma, förutom min lilla guld-fond i vardagsrummet bakom hyllorna... wow, då kanske jag är lite inne då? ;)

JULIEK sa...

Ja dette var hæftiga saker : )

Anonym sa...

Gillar också guldpistollampan från Flos! Riktigt provokativ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...