"" Purple Area: Tokiga i vitt

onsdag, oktober 17, 2007

Tokiga i vitt

Har läst i några utländska bloggar att de tycker att vi svenskar är tokiga i vitt. Ja, det stämmer nog. Kanske beror det på vårt klimat eller bara att vi tycker om enkelheten. Hur som helst gäller det nog danskar också. Här är ett hem från Köpenhamn där kritvitt är basen och sen har man lyft in svarta detaljer. Ett enkelt men effektfullt koncept. Bilder från spanska Elle Deco.

I read in a few blogs that the swedes are crazy about white. I guess it's true. Maybe it's because of our weather climate or maybe we just like it simple. Anyway, the danes are as crazy as well. This is from a flat in Copenhagen. White base with black as an accent. Simple but effective. I'm swedish so obviously I love this. Images from spanish Elle Deco.

12 kommentarer:

Anonym sa...

precis vad jag är just nu...tokig i vitt;)
kram

Anonym sa...

Inte jag :)

Desiree sa...

Ja det är något man märker då man flyttar utomlands att många hem i norden är mycket vita eller ljusa. Jag tycker det är vackert. Jag tror att det beror på att vi har så mörkt under vintern. Ljus är något som är väldigt viktigt för oss nordbor.

Anonym sa...

Vilka underbara bilder..Har alltid drömt om ett vitt golv!
/anna.a

Anonym sa...

Halloj!
Jag har skaffat mig en alldeles egen "inrednings"blogg. Har länkat till dig. Hoppas det är ok, annars får du höra av dig!

Anonym sa...

Jag har också vitt hemma. Älskar det!

purple area sa...

Pia, ja man kan lätt bli det. Det är ändå enklare än om man skulle bli tokig i tex guld.
Hannele, det är tur vi har dig, färgklicken från Hisingen.
Desiree, jag tror du har helt rätt.
Anna a, visst är det snyggt, jag gillar också det.
Linda P, halloj, vad kul - välkommen in i bloggvärlden. Självklart får du länka hur mycket du vill.
Frida, ja se de har rätt!

Stratos Bacalis sa...

Is that a flat or an office? Looks amazing!

Anonym sa...

vitt är det finaste och fräschaste att ha i hemmet. eller inreda med. och grymt inspirerande bilder. gillar bloggen!

purple area sa...

Sandman, I'm not very good at spanish, but I have seen this in another magazine. I think it's the home of one of the owner to the company that make 'Vipp' the trashcans.

Svartpeppar, kul att du gillar bloggen, jag blev jätteglad när jag hittade just dessa bilderna, eftersom jag tycker att de är så rena och vackra.

Anonym sa...

such seamless, infinite white beauty! Purple! I am Indian but I love white but can't have or say can't maintain it..sigh...

Hem och Lycka sa...

Vilket underbart hem! Men jag tror det är det där med bristen på ljuset häruppe i Skandinavien som gör att vi älskar vitt.. kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...