"" Purple Area: Vita golv - hur göra?

lördag, mars 29, 2008

Vita golv - hur göra?

Inget ont om våra svenska ekparketter, men titta så snyggt det blir med ett vitt golv. Men det är inte helt problemfritt, för vilka alternativ finns. Måla ett befintligt trägolv vitt, jo men det känns lite synd om det nu är en vacker fiskbensparkett. Vit klinkers, nja den kalla känslan i vårt klimat. Vit plastmatta, nej usch eller? Epoxygolv eller flytlackat på befintligt betonggolv, visst men slits tydligen lätt och blir repigt förutom att det blir väldigt hårt. Så hur göra - har du något bra tips?

Isn't this white floor just beautiful? Images from Light Locations.15 kommentarer:

Anonym sa...

Mkt fina bilder. Vita golv är otroligt fint men skulle inte passa i vårt hem. Det kräver sitt hus eller lgh.
Trevlig helg

Anonym sa...

Jättesnyggt med vita golv. Har dock inga bra idéer. Vore det ett gammalt trägolv kunde man ju bara måla över det, men som sagt, fiskbensmönstrad parkett känns lite galet.

Anonym sa...

Underbara blogg!!!
Hittade hit idag och det är den första inredningsbloggen som har fallit mig i smaken.

Själv drömmer jag om väldigt vitbetsade golv...det ska jag ha en vacker dag.

kramar å tack för en härlig blogg som sagt.

Anonym sa...

Ja det är helt underbart fint. En svävande känsla och det ljusa upplyftande... jag ångrar att jag inte måladet mitt gamla trägolv vitt istället för lägga in ekparkett. Ek, jag hatar det haha. Det är fint med vitlasyr men just nu hade jag valt helt täckande vitt målat råplank. Underbart. Men klart, det kräver ju ett gammalt hus/lägenhet som har det under alla lager. Jag gillar antracitgrå klinkers med. Det är fint. Men trä ger en varmare känlsa.

Man blir aldrig nöjd och vill alltid göra om. Design gör en sjuk haha.

purple area sa...

Johanna, ja kanske det. Trevlig helg du med.
Pethra, nej det hade känts om ett helgerån.
Leia, tacka gulliga du för din kommentar, den gör mig jätteglad.
Kalle, vitt målat råplank, ja men det skulle ju kunna funka om man lägger nytt också. Designsjuk, ja det är en viss risk för det.

Karin sa...

Ja det beror förstås på var någonstans det ska vara. Jag gillar ju fiskbensmönstrad ekparkett i de flesta fall och skulle nog inte byta ut den...

Linoleumgolv (varför inte helvitt) skulle säkert funka på en del ställen.

Ha det gott och kul att du kikade in hos mig! :)

Mia sa...

Jag tycker rummet blir så svävande och kallt. Ska man ha ett vitt golv vill jag nog ha en annan färg på väggarna för lite tyngd i rummet.

Unknown sa...

Vitt är snyggt, även på golvet. men ack så opraktiskt, om man nu inte älsar att svabba golv morgon, middag, kväll..
:-)
Skulle vara kul att se exempel på målade parkettgolv. Har du hittat några sådana?
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

purple area sa...

Karin A, nja kanske det.
Mia, svävande och kallt.. håller inte riktigt med dig.
Birgi, har du kanske rätt i, svabba golv är väl ingen som vill. Kolla den här länken för ett målat parkettgolv: http://purplearea.blogspot.com/2007/11/vit-effekt.html

Anonym sa...

Ett litet trix för att få det något mer praktiskt är att lägga i en uns grå pigment. Inte vitt och inte grått vips är det lite mer hanterligt. Funderar själv på att måla ett grangolv hemma...

purple area sa...

Charlotte, det är helt klart en bra idé, så syns dammet lite mindre.

Anonym sa...

Vita golv är underbart, jag hade beiga trista Linoliumgolv i hela lägenheten...URK!! Så jag ringde en golvfirma och frågade om man kan måla Linolium?! Det kan man!! Dom sa att jag skulle skaffa RUSTIBUS-färg, finns på välsorterade färgaffärer. Jag skaffade vit Rustibusfärg och målade alla linoliumgolv. Det blev fantastiskt fint och med två lager så är det lika fint efter 4-5 år och inte alls svårt att hålla rent, nästan enklare än linoliumgolvet faktiskt och inga repor eller dyligt, inte ens i köket. Bästa jag gjort för hemmet, vilket lyft!!! Kan jag verkligen rekomendera, älskar mina golv!!

purple area sa...

Anonymous, vilket jättebra tips!! Hur mycket fula linoleumgolv finns det inte. Ska verkligen lägga det på minnet att man bara kan måla dem med 'Rustibusfärg'.

Anonym sa...

Jag har precis idag slipat tre olika rum (parkett och laminat)hemma och skall imorgon måla alla tre med vit golvfärg. Skriver om renoveringsblogg på: trippelfarsan.blogspot.com

Harald Hynell sa...

Hej Susann, vi har tagit fram en serie av tunna HDF-golv speciellt för att målas på. Vi kallar serien för Woodfiber då den består till 100% av en träfiberskiva.
På vår hemsida har vi en del bilder på hur det kan se ut efter målning (finns ju dock hur många varianter som helst...) Vi har även ett visningsrum i Viken om man vill titta lite närmare på golven.

http://www.bjoorn.se/woodfiber/

Harald

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...