"" Purple Area: Lite purple i sovrummet kanske...

fredag, mars 12, 2010

Lite purple i sovrummet kanske...

Den här bilden får mig att vilja fixa till lite i sovrummet hemma. Speciellt det cerise överkastet, men även det lila, hade blivit ursnyggt i mitt grå sovrum.

Men jag har ett problem, mannen (jag skyller på honom nu) skulle tvunget ha 105 sängar som dessutom är ganska höga. Visserligen är de fantastiskt sköna att sova i, men vill man ha ett överkast på så måste det vara ca 3,20 brett för att funka. De flesta sängöverkast säljs i 2,60 bredd. Det går ju att måttbeställa, men då är de oftast inte så färgglada. Någon som har en bra idé? Helst vill jag inte hålla på att klippa och klistra, sånt brukar alltid sluta i katastrof. Bilden kommer från Living Etc.

12 kommentarer:

nilla|utanpunkt sa...

Klippa och klistra blir det nog, dessvärre. Jag föreslår att du tar ett 260cm och syr på en 30cm bred kant - i avvikande textur förstås, gärna blankt! Precis som det lila täcket på bilden, fast bredare kant. (Om jag nu lyckades förklara detta särskilt bra...)

Linda sa...

Jag hade samma problem med överkast till vår säng (har nämligen en säng som är 2,30 bred). Jag löste problemet med att köpa två stycken överkast som jag sedan sydde ihop. Hur enkelt som helst och det blev supersnyggt:)

Trevlig fredag /Kram

Kristina sa...

Jag hade samma problem i min förra lägenhet (bred säng). Som tur är så är min bästa vän en riktigt duktig sömmerska och sydde ett åt mig^^ Ibland har man det bra :)

sanne sa...

Eller så har du bara superfina påslakan och struntar i överkastet. Ska jag vara ärlig så bäddar jag sällan med mitt överkast.
Ha en trevlig helg!
Sanne/kungkarusell.se

Åse - Interiörguiden sa...

Vilken fin bild, jag gillar färgkombinationerna! Själv skulle jag satsa på riktigt snygga påslakan.

Ha en bra helg

Anonym sa...

Du har säkert redan övervägt och förkastat det med det kan ju förstås vara fint med enkla sängkappor. Då räcker ju ett vanligt sängöverkast!

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Åh, vilka läckra överkast! Du har ju fått massor av fina tips också, jag hade satsat på Nillas - om jag hade haft lite bättre talang för att sy! Ha en fin helg! Kram, Ammi

Kullan Pullan sa...

Härlig bild, jag som inte är så lila blev nästan lite sugen.
Du skulle kunna sy ihop två enkelsängsöverkast till ett stort.
Lycka till och ha en skön helg.
Kram Paula

Tess : Istla.se sa...

Det överkastet hade jag gärna haft.

CrimsonAnna sa...

Det är supersvårt med överkast-jag har en 120 och skulle behöva en 220 bred men att hitta ett sådant med lyxig känsla är hopplöst.

Kat sa...

what a wonderful blog you have :) such great photos too!
If you have time would you look at mine?
shelovesvelvet.blogspot.com
thanks darl xx

purple area sa...

Tack för alla tips och idéer, jättebra förslag, jag ska fundera lite. Är ingen person som bestämmer mig snabbt direkt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...