"" Purple Area: Wabi Sabi - är det jag?

måndag, maj 10, 2010

Wabi Sabi - är det jag?

Under en av våra bloggträffar kom diskussionen fram angående wabi sabi. Jag har nämligen köpt ett drivvedsbord, ska visa er det senare. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte tänkt så mycket på betydelsen av wabi sabi. Sen gick jag in och på Sköna Hem, som skrivit en hel del om det här, och började fundera på om jag är det. Jag gillar det naturliga och uppskattar skönheten och enkelheten. Jag är också väldigt förtjust i vackra okonstlade dekorationer som kommer från naturen, som blommor, grenar, stenar m m. Men det ska vara i sparsamma mängder så att det blir harmoniskt. Jag gillar det enkla och tycker att saker och ting har sin plats och funktion och har stor respekt för historiken. Jag gillar också rena material som glas, sten och trä (och betong!). Men sen stod det i den här artikeln att man gillar när saker är slitna och har patina (nja) och dessutom att om man är wabi sabi så vill man gärna diska för hand med trädiskborstar (??). Nej, nej... det där är inget för mig! Bilder från Sköna Hem.


11 kommentarer:

Åse - Interiörguiden sa...

Det där sista med diskborstarna passade inte mig heller, annars kan jag hålla med om mycket. Ha en fin vecka!

Designing good life - Sarah sa...

Ja det mesta håller jag med om förutom det sista. ;-)

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har, verkligen! Jättefina foton och supergod smak. Precis sånt som jag gillar. Kollar historiken lååångt tillbaka, eftersom jag precis hittat hit.
För dig som gillar att pyssla måste jag tipsa om Panduros nya bloggare: http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=BLG100R&m=1

//Linda J

ela sa...

Slitna grejer typ patina är jag också tveksam till. Men när jag tittade på foton med "lampskärmen" kom jag äntligen på lösningen till min lampa med stor fin lampfot. Ska testar detta - utan tyg.

Anonym sa...

Ja, visst faller man pladask för Wabi sabi, men varför måste allt kallas för en massa trendiga namn, skratt. Vi gillar ju det utan att för den delen behöva köpa hela konceptet/livvstilen;) Eller? Hur lätt påverkade är jag/vi egentligen?

Mita sa...

Hej! Jättefin blogg du har, jag har nyligen börjat blogga om mitt hantverksintresse, lägger ut ideer med arbetsbeskrivningar. Välkommen att kika in. MVH! mita

nook Elin sa...

Var köpte du ett sånt bord? Det skulle jag med vilja ha!

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Ha ha.. håller med dig. Vissa saker stämmer in på mig
men gillar ej när det e för många slitna saker, då blir det lite skitigt och för mkt loppuis känsla för min smak :)

Det där med diskning stämmer ej på mig...

Ha en fin dag

Kram Madde

simplicity sa...

Nej det är du inte... Det är en alldeles för Shabby stil för dig :) Allt är skavt gammalt, lite shabby chic fast mörkare.

Kram kram Jannice

Anonym sa...

Man kan ju gilla en sliten känsla på möbler och hus utan att för den sakens skull vara fullständigt opraktisk. Man måste ju kunna städa, ha kladdiga ungar och kunna diska ordentligt, annars blir livet bara en kamp. Hur kul är det? Trädiskborste? Nej tack.
/Eva

purple area sa...

Milla, visst blir det ofta för mycket etiketter på allting, man tycker ju om det man tycker. Oavsett vad det har för namn. Blir lätt jobbigt med det där.

Elin, hittade ett på Ilva till hyfsat pris.

Jannice, nej precis inget shabby här inte.

Eva, ja det måste vara praktiskt annars blir det liksom fånigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...