"" Purple Area: Mallorca again

fredag, september 03, 2010

Mallorca again

Under sommarens resa till Mallorca blev det så klart lite inredningsspaning och några butiker att besöka var redan innan uppsatta på listan. Det är riktigt trevlig att avvika från stranden ibland och köra runt och upptäcka ön. Det finns många trevliga restauranger, fik, marknader m m att besöka på vägen. Så här kommer lite bilder från några av favoriterna...


On our vacation to Mallorca this summer we drove around and explored the island. I was as expected interested in the interior shops and found a few interesting. These are some of my favourites..

Zara Home är så klart ett måste när man är i Spanien så butiken i köpcentrat Porto Pi i Palma var med på listan. Här var det den lite blyga lantliga stilen som rådde. Är det bara jag som tycker att Zara Home byter stil som andra byter skjortor?


Butiken Trastos i lilla byn Calonge blev en riktig favorit med sina antika möbler och detaljer från Indien, Indonesien mm. De har även en verkstad som på uppdrag tillverkar och lagar möbler i den här asiatiska stilen.


Mestre Paco i byn Pollenca är också en riktig höjdare med en känsla av medelhav blandat med modern loftliving och som om inte det var nog slängs även lite industri mixat med lantlig romantik in i helheten. Hur cool som helst och mycket möbler med den här råa avskalade drivvedsstilen som jag gillar. Bilderna är skärmdumpade från Mestre Pacos hemsida.


En butik som jag inte kände till sen tidigare utan bara råkade köra förbi, i jakten på en trevlig marknad, var Galerià Barcelò. Den ligger i den vackra byn Santanyi och måste nog vara öns största och kanske bästa antikaffär fördelad på två butiker som ligger mitt emot varandra på huvudgatan. Här finns allt från vackra antika lampor till gigantiska kyrkodörrar, men även antika terrakotta krukor, marockanska lyktor och korgar. Det är en enorm butik och hur kul som helst att kika i. Bilderna är skärmdumpade från hemsidan.

6 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

S
Å

C
O
O
L
T

Håkan :)

ABE sa...

Tusen takk for gode Mallorca tips. Nå kan jeg også legge ut på interiørshopping der. Jeg tror også at det finnes Habitat butikk i Palma og den er jo også kjekk å få med seg.

Tonia Lee Smith sa...

Looks like my kind of store.

www.chicmodernvintage.blogspot.com

Tina sa...

Mycket att gilla! Gör en notering ifall det blir en framtida tur till min favorit- semesterö Mallorca.

Maria sa...

Vi tänkte åka ett gäng kompisar till Mallorca - tack för jättebra tips på saker att se och göra! Vi lär få fullt upp ;)

malin sa...

åhh jisses vilka bilder :P vill ha allt där

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...