"" Purple Area: Första Advent

söndag, november 28, 2010

Första Advent

I kväll blir det lite adventsmys med glögg framför brasan. Ska testa den nya saffransglöggen från Blossa, kul att prova något nytt. Jag har tagit fram mina glöggmuggar som jag gillar skarpt, de är några år gamla men har text på insidan där det står 'gnister, kardemumma, rimfrost, äpplen...'.


In Sweden we celebrate four Sundays before Christmas like a countdown and today is the first Sunday. We light the first candle on our 'adventsljusstake' and in my family we are gong to have some glögg (spiced hot wine) and ginger biscuts in front of the fireplace.

Bilder Purple Area. Glöggmuggarna är några år gamla och kommer från Cervera (ett samarbete Rörstrand och Glögg Blossa), stjärnskålar från Granit.

6 kommentarer:

sparris sa...

De muggarna verkar ju finnas i nyproduktion nu, och i ett par olika varianter om jag såg rätt på bilden som jag tyvärr inte minns var jag såg, typiskt!
Fina bilder du postat!

tinajo sa...

Det är så härligt med advent - äntligen dags för ljusstakar & stjärnor! :-)

Nilla sa...

Glöggmuggen finns igen fast lite annorlunda: http://www.studiok.nu/

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Underbart med glöggmys - och vilka fina muggar. Gillar din adventsljusstake också. Och så gillar jag faktiskt "elljusstakshelvetet" - valda delar av det i alla fall. Kunde inte låta bli att fnissa lite när jag läste ditt inlägg nedan om elljusstakar. Det är så befriande med åsikter - och kul att människor tycker och tänker olika.

a-k sa...

Har också sådana muggar och tycker lika mycket om dem varje år.

Malvaline sa...

Underbart när man kan börja dricka glögg o äta pepparkakor igen.. Det hör verkligen till för att få julstämning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...