"" Purple Area: Hjälp - yes or no?

söndag, maj 22, 2011

Hjälp - yes or no?

Nu mina vänner måste ni hjälpa mig. Det här är en bild på vår terrass och som ni ser är den inte så mjuk och skön och slapp som man kanske skulle kunna önska. Området till vänster där solstolen står är, även om det inte riktigt syns på bild, väldigt stor. Det är ungefär 20-25 kvadrat så det får ju plats med något lite mer hängskönt. Så nu funderar vi på att sätta dit en soffgrupp och bilden under är vad vi hittat som är skönt att sitta i och inte kostar skjortan. Men kan det möjligtvis bli för mycket, för vanligt, för svart (ser brun ut på bilden men är egentligen svart)?


Kan inte riktigt bestämma mig - vad säger ni - yes or no?

This is our terrace and we want something cosy in the left corner. I've found the sofa below but I can't make my mind up - what do you think?

Foto Purple Area och Hulténs

24 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Yes säger jag! Jag håller på just nu med samma sak, vi har en stor balkong, där jag tänker att vi skulle få plats med en mathörna som du och en lounge hörna i andra änden. Soffan kommer verkligen göra sig där på din stora altan- go for it/ Johanna

eastcoastmom sa...

Någon slags lounge-möbel tycker jag är ett måste. Vi användervår terass mycket mer nu sedan vi köpte en loveseat (tvåsits soffa) och två fåtöljer från Restoration Hardware.

Tror att vinkelsoffan du visar skulle passa jättebra.

Hälsningar från Connecticut

Anonym sa...

På vår altan hade vi tidigare en hammock och en matgrupp. Sedan skaffade vi en liten loungegrupp (istället för hammocken) och verandan fick en rejäl skjuts. Dessutom är den mer användbar och ser inbjudande ut. Jag tror att hörnsoffan blir toppen där du har tänkt dig. Jag själv piffade upp den ganska mörka gruppen med några färgglada kuddar, typ Josef Frank.

Clara sa...

Gillar idén med en loungestil, men tyvärr är det för mig ett Yes.
Den blaffiga möbeln skriker "omodern" och Mio, och skiljer sig då från ert för övrigt fråcka hus. Jag låter kanske negativ, och trots det så tycker jag nog ändå att du skall köra på den. För även om möbeln inte är i min eller din smak helt så kommer resultatet se fantastiskt ut, just för att du är en designer som kan göra en koja till ett slott! Kör hårt Susann och visa resultatet- jag hoppas att du tagit möbeln helt till din egen stil! Hälsningar din trogna 15åriga läsare!!

Petra sa...

Jag tror att med lite piff i kuddhögen och några väl valda detaljer så kommer det att bli kanon!! Vet ni om man alltid tar in kuddarna för natten?
Lycka till

Anonym sa...

Yes säger jag!
Men med ett annat bord, så det inte ser så "färdigköpt" ut.
/Anna

baratradgard sa...

Lyssnade i veckan på en presentation om trädgårdstrender hos Ting Ute o Inne. Det handlade mycket pm att vi flyttar ut vardagsrummet i trädgården. O tjejerna på den firman Älskar ju svart o var glada åt att plastrottingmöblerna blivit så populära just i svart så de kan bilda en bra stomme i möbleringen flera år framåt. Så kör på bara! Du är ju inredare o vet hur du ska komplettera för att få fram rätt känsla.

Anonym sa...

No! Vill du ha plastmöbler? Ser box-igt ut. Fantasilöst. Två mindre rottingsoffor i vinkel och massor med clematis och ljuvligt doftande klängrosor bakom dem plus ett lågt bord framför skulle jag välja.
Men det kanske framför allt är en snabb och enkel lösning du vill ha?

maria westerlund sa...

Jag förstår din dilemma. Självklart är det viktigt med en skön sittning, och ändamålet borde kanske vara viktigare än utseendet och känslan. Men på något sätt känns soffan inte rätt. För vanligt till ert mycket speciella hus.
För mig är det alltid så då det finns en minsta lilla tveksamhet, att jag borde leta vidare tills det känns hundra.
Detta blev du säkert inte klokare av, men lycka till i alla fall. Hoppas du visar resultatet.
Häls. miaw åland

Anonym sa...

Hej! jag besöker regelbundet din underbara blog och tycker mycket om din skandinaviska, minimala stil. tyvärr tycker jag att soffan skulle bli för "tung" för din vackra terrass. Varför inte välja en soffa med "lättare" struktur med kuddar pâ, som kan tas inne när det regnar?(jag är fransyska, förlât för min approximativa svenska).tack för din fantastiska blog/Marie

Anonym sa...

Jag tror definitivt att ni blir nöjda om ni köper lounge-möbler. Däremot skulle jag nog föreslå att köpa annan färg än svart.
Har sett ett set med beiga/gråa möbler hos Plantagen tror jag det var.
Jättesnyggt och inte så "vanligt" eller varför inte sy egna dynor i valfritt tyg?

Anonym sa...

Som jag ser på bilden så har du inget tak och utan tak kan man knappast i Sverige ha en soffa under bar himmel. Det blir mycket fukt i stomme och dynor

Anonym sa...

Skärm i samma ribbade som husfacaden.En platsbyggt grå bänk kanske i hörnmodell.Klematis som växer ur hål i bänksidorna upp på skärmen.Några stubbar som bord i samma ton som ditt trädäck.Det skulle vara fint och mjukgörande till ditt fina hus. Tyckar soffmodellen är for tung.klumpig just till ditt hus och smak efter att ha följd din fina blogg ett tag. Kram

P.S Ursäkta evt. danska stavfel.D.S

lisa sa...

Neeeej, du som har ett så vackert och eget hem ska inte ha en sådan dussinvara, varför inte en egenbyggd cool hörnsoffa/bädd?
Gillar ditt hem och dina inlägg skarpt.
Kram

purple area sa...

Kul att så många kommenterat och engagerat sig. Det tackar jag för. Tror att de flesta av er förstår precis vad jag menar också. Festligt att någon av er just nämnde stubbar som bord för det är precis vad jag hade tänkt. 'Boxigt' är jag väldigt mycket så just den modellen tycker jag passar bra precis därför, men är som sagt osäker på det här om den är för mkt 'dussinvara'. Någon nämnde att det blir för klumpigt, tror den försvinner snarare på vår jätteterrass, men det är ju sånt som inte syns på ett foto. Jag har varit inne på platsbyggd men det tar ju sån tid och jag vill ha allt på plats just nu. Plus att då kan man inte flytta runt den och bygga o ändra om. Alla andra färdiga alternativ blir för dyra och tar för lång tid att få hem. Så det känns som den här eller ingen.

Ha det toppen mina vänner!

/Susann

kakform sa...

Här kommer ett tips på andra sköna loungefotöljer som jag själv skrivit om http://kakform.se/lounge/ härligt med så stor uteplats!

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Jag tror det blir bra med den soffan. Det blir basic och bra.

Jag skulle bygga en skärmvägg i vinkel mot huset, sedan ställa flyttbara rektangulära krukor framför skärmen (samma höjd som soffan)... Och sedan sätta soffan framför krukorna. I krukorna planterar man sedan ett halvhögt prydnadsgräs hela vägen, och placerar små lampor i jorden som lyser upp gräset... Lampor eller kanske en "pizzeriaslang".
Lycka till, kul att se hur du gör sedan.
kramkram H.

Malin inredare sa...

1. Saknar ni en plats ute att "slänga er i"?
2. Är ni duktiga på att plocka ut och in kuddar?
3. Är det en soffa utomhus ni längtar efter mest till trädgården i sommar?
Om ni (minst två i familjen) svarar ja på två av ovanstående frågor så är mitt svar YES! Annars, NO.

simplicity sa...

No säger jag :) Tror (vet att) du kan bättre än en sådan här vanlig variant. Kan vara jag, men har så svårt för denna typen. Känns lite trist till allt snygg du har runt omkring!! Men det kostar ofta skjortan ;) att ligga på topp!HEhehe... hoppas allt är bra med dig snäckis! Kramis Jannice

M/S Design sa...

Den passar! men det blir luftigare med två soffor mittemot varandra.
Mariana

Anonym sa...

Oj va förvånad jag blev när jag såg detta inlägg, känns inte alls som din stil med en sådan svensson-soffa, finns nog stor risk att du kommer tröttna på en sådan soffa... Men du kanske kan lyckas om du fixar till den och gör din grej av den, med soffbord och kuddar osv, ska bli spännande att följa! Lycka till!
/Maria

Anonym sa...

Jag har själv haft samma problem under en lång tid och förra sommaren slog jag till på en motsvarande grupp men i grått. På så vis är den inte lika tung och känns mer naturlig än alla dessa svarta varianter. Tyckte att alla billigare alternativ var för grunda eller så var de svarta. Jag hittade en grupp som finns kvar att beställa från Brisaq. Ett snyggt och prisvärt alternativ. Typ 8700 för en likadan grupp som den från Hultens. Mvh, Pernilla

Anonym sa...

Nej, verkligen inte! Alldeles för töntig. Du kommer att tröttna på den jättefort. De lönar sig att spara till någonting mera passande till din stilrena inredning och den fina arkitekturen, eller varför ber du inte en snickar-kompis att snickra ihop en enkel struktur och fixar kuddar på det.

janet sa...

Kolla på den platsbyggd bänk på www.hotelfeliz.com, bild 6av30.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...