"" Purple Area: januari 2013

onsdag, januari 30, 2013

Koppar och ljus rosa

Jag är lite fascinerad av att materialet koppar hänger sig kvar. Trodde faktiskt att det var något som skulle gå över, men inget tyder på det, inte än i alla fall. Just kombinationen koppar och pastellfärger tycker jag är extra härlig. Rosa och koppar, ja, varför inte!
















































Foto Vt Wonen

måndag, januari 28, 2013

Denna vackra bild

Den här bilden har cirkulerat runt på mer än en blogg idag. Kan inte hjälpa det, måste bara visa den jag också. Den har något speciellt över sig, helt klart. Kompositionen, lampan jag inte kan få nog av, bilden med flickan med fågeln på ryggen och luddigt kontra strikt med mattan och stålstolarna plus den rufsiga soffan i linnetyget. Men också rent färgmässigt, naturnära och neutralt i nyanser av beigevitt. Härligt!
























































Foto Hanna Lemholt, via bl a Seventeendoors

söndag, januari 27, 2013

Internationell stil som inspirerar

Det här är en stil som jag gillar. Det är egentligen något sånt här som jag önskar att jag kunde dra mitt eget hem mot. Men det är inte helt lätt eftersom de stora fördelarna inte sitter i möblerna utan snarare i arkitekturen och materialvalen. Det som jag gillar är framförallt betongen tillsammans med trädetaljerna, både de fasta och i möblerna, men också de stora fönstren som tar in en vild och lite oregerlig grönska. Det är också inrett i en lite avslappnad stil som känns som om det bara blivit så men antagligen är ganska genomtänkt. Alltihop känns väldigt konsekvent. Ända nackdelen är att det är lite mörkt kanske, men det tror jag beror på att man valt att göra betongen synlig i taket, plus att man valt lite mörkare träslag. Men i stort, I like!

Trevlig söndag!




Från Marie Claire Maison

lördag, januari 26, 2013

Boktips - Fashionable Living av Naja Munthe

Jag har nog tidigare berättat att jag gillar butiken Munthe plus Simonsen i Köpenhamn. En härlig butik med både kläder och inredning. För en tid sen köpte jag boken Fashionable Living av Naja Munthe. Den visar både hennes designade kläder och hennes hem som är ganska strikt och modernt men med en lite bohemisk twist. Mycket går i färgskalan vitt, svart och brunt. Boken är en härlig blädderbok som är kul att kika i när man behöver lite extra inspiration och ger också en inblick i hur Naja tänkt när hon förenar mode med inredning. Bilderna är tagna av Morten Koldby. Fler bilder hittar du här.




Den här pläden var jag på väg att köpa sist jag var i butiken, men hejdade mig, den är lite för dyr, men så fin med sina fransar.

Foto Morten Koldby, (via bloggen My Scandinavian Home)

fredag, januari 25, 2013

Metro bostad &

Idag kommer en helt ny Metro Bostad ut i brevlådorna i Malmö. Vi har nu slagits ihop med Metro Hela helgen, den del som man tidigare varit tvungen att vända på tidningen för att kunna läsa. Den nya tidningen har allt blandat - hemma-hos-reportage, inredning, mode, mat, hälsa, skönhet, karriär, resor etc. Vi har legat i som bara den senaste veckan. Det har varit helt crazy. Mycket för att vi varit lite ovana vid allt det nya och hur det skulle läggas upp, exempelvis har jag med både inredning och mode i skapa-stilen-plocken som är integrerade i reportaget. Sen kom ju Formex mitt i allt. Hur som helst så har det varit riktigt kul. Tjejen på bilden är Malin Stolz som har bloggen Days of Inspiration. Malin och hennes man Linus bor i en tjusig sekelskiftslägenhet i Malmö och det är vårt första hemma-hos-reportage i nya tidningen.

Du hittar nätupplagan här.


torsdag, januari 24, 2013

Jag vill ha det lite mer japanskt

Jag har haft lite förkärlek för den asiatiska stilen ett tag och funderar mer och mer på att införa lite av den hemma. Asien versus Skandnavien på något sätt. Vet inte riktigt hur jag ska göra det, men funderingar pågår. Egentligen tänker jag mer Japan än Kina eftersom den japanska stilen funkar så bra till den skandinaviska lite avskalade. Som alltid när det gäller mig, brukar det ta sin tid och kanske blir det inget alls av, men vem vet. Tankarna har börjat snurra.

Den här bilden tycker jag är så fin med det vita, svarta och röda. Gillar de många rislamporna i taket. Bilden är tänkt som en inspiration inför det kinesiska nyåret som infaller den 10 februari. Alltså är det mer kinesiskt men den faller ändå in lite på det som jag menar med japanskt. 

















































Foto Ikea Livet hemma

tisdag, januari 22, 2013

Budgettips från mässan

Det här är inte en av mina bästa bilder från mässan, men kör den ändå för den medför ett litet budgettips. Lampan på den här bilden är en vanlig kinesisk lykta, Khom Loy tror jag den heter, ni vet en sådan som man sätter ljus under och skickar ut på vattnet. Sätt en glödlampa i och voilà, en egen billig version på den här betydligt dyrare. Bilden är tagen i Mimous monter på Formex.




















































Foto Purple Area

måndag, januari 21, 2013

Formex - våren 2013 - flaskor överallt!

Trodde du att flaskorna var en övergående fluga? Nej, nej, på Formex syntes flaskor överallt. I glas ska dom vara och i olika färger och former och gärna med vårkvistar i.






Foto Purple Area (från montrarna Linum, Bloomingville och Affari).

Formex - våren 2013 - Odd Colony

Även i år stod Oddbirds för caféet och föreläsningshörnan längst ned i b-hallen och det var också där presskonferensen hölls. Kan man annat än beundra Oddbirdstjejerna? De har en otrolig förmåga att förena nytänkande med det gamla och ändå sätta fingret på trenden utan att för den skull stå på huvudet i konstigheter utan bara göra det enkelt. Att trenden i år var grönt och fräscht råder det nog ingen tvekan om. Det hela blev dessutom väldigt vårfint. I like!

På den lilla balkongen ovanför hade de byggt upp fyra 'kiosker' med olika prylar indelade efter färg och tema. 























































Foto Purple Area

söndag, januari 20, 2013

Formex - våren 2013 - Moderådets trendutställning

Tillbaka i skåneland igen efter två hektiska dagar i Stockholm. Jag brukar ju alltid försöka få med en liten mässrapport och tänkte göra likadant den här gången. I år var det Svenska Moderådet med Lotta Ahlvar i spetsen som stod för trendutställningen under tema Fresh. Utställningen hade även den här gången fått skamvrån längst ned mellan två hallar kan inte förstå varför de lägger den just där - skärpning Formex - den ska ju ligga i entréhallen!

Utställningen var en vandring mellan små fägglada hus med namnen - Instant fresh som bestod av vårfräscht med blommande grönska, Re-fresh som stod för återanvändning, Freshmen ny design av nya aktörer och Fresh-er som bestod av odling och trädgård. Så här såg det ut:






















































Foto Purple Area

torsdag, januari 17, 2013

Idag, dags för Formex

Idag har jag gått upp en grymt okristlig tid, nämligen 04.00 för att ta första flyget till Stockholm och Formex. Att det blir så tidigt är för att hinna till pressfrukosten. Alltid spännande att se vad de nu hittat på. Säsongens tema är Fresh och det är tänkt att visa en ny, modern och ljus känsla.

- Fresh - Det är enkelhet med ett designstarkt uttryck och ett tema som speglar både naturens nystart och vårt behov av omstart efter en lång vinter, skriver Chicie Lindgren på mynewsdesk. 


























Pressbild från Formex

tisdag, januari 15, 2013

Rå grå vindslägenhet

Låter trist men det är det inte. Tvärtom, så här snyggt kan det bli med råa putsade väggar och olika grå nyanser på möbler och textilier. Bilderna kommer från ett reportage i senaste Elle Interiör. Så enkelt och så snyggt med exempelvis kuddar i svart, grått och vitt. I like!



måndag, januari 14, 2013

Suttit fint med några Y-stolar

Är den inte bara så snygg Y-stolen av Hans J Wegner? Jag har plötsligt fått en hang-up på den. Den är ju egentligen ganska uttjatad och man har sett den överallt, men jag har ändå lyckats få ett riktigt habegär. Ett gäng Y-stolar hade blivit perfekt till mitt matbord och det är aldrig fel med en riktig klassiker. Får väl börja spara nu då.




söndag, januari 13, 2013

Snyggt med runda speglar i hallen

För den som gillar Gubis dekorativa runda speglar men inte vill betala det nästan löjligt höga priset kan kanske ett budgetalternativ från Ikea vara något. Åtminstone sitter formen där perfekt även om det så klart hade varit lite mer lyxigt med läderremmar runt om. Snyggt med två runda speglar ihop tillsammans med de runda formerna i vaserna, och grenarna som lättar upp intrycket.














































Foto Ikea Livet Hemma

fredag, januari 11, 2013

Tulpaner på skrivbordet

Häromdagen var jag på Blomsterfrämjandets pressvisning om tulpaner på Slottsträdgården i Malmö. John Taylor pratade om hur mycket han älskar tulpaner och chockade alla med att visa en jättestor tatuering av en tulpan på ryggen. Men det gick snabbt när han drog upp tröjan, så fort att presstanterna inte hann med att få fram kameran. Allt avslutades med att vi fick binda varsin egen tulpanbukett. Jag fick lite proffshjälp av Minna, men lyckades ändå rufsa ihop buketten på vägen hem. Det där med att binda buketter behöver jag nog träna mer på. Fast de blev fina att ha på skrivbordet. Fler bilder från presstillställningen hittar du här och här.

Jag har ändrat bilderna i tidigare inlägg. Tyvärr blir de då lite mindre och i olika storlek (vilket är lite irriterande) men å andra sidan hoppas jag att alla nu kan se dem.




















































Foto Purple Area

torsdag, januari 10, 2013

Vårnytt från House Doctor

Fler nyheter från våra vänner över bron, nämligen House Doctor. De här inspirationsbilderna kommer från deras nya vårkatalog. Finfint med kuddarna och trådbollen, och grenar i flaskor kan man få nog av det?

Har du problem att se bilderna? Maila eller skriv i kommentarsfältet nedan. Jag skulle behöva veta om det är många som har problem och om det gäller alla bilder eller bara vissa. Tusen tack för hjälpen!


















































































































































Bilderna är pressbilder

onsdag, januari 09, 2013

Vårens färger

Det är lite kul med det här med färger och trender. Just rosa och korall tillsammans med terrakottanyanser känns som det kommer mer och mer nu i vår. Även gröna nyanser från blekt grönt till smaragdgrön och gräsgrön är aktuellt. Det handlar framförallt om udda och oväntade färgkombinationer snarare än exakta färger. Snyggt och kul tycker jag.














































Foto Vt Wonen

söndag, januari 06, 2013

Bloomingvilles nya vårbilder

När jag ändå är igång så blir det också en titt i Bloomingvilles nya vårkatalog SS13. Ljust trä, vitt, svaga pasteller och en basic känsla. Kul idé med den gamla dörren som blivit anslagstavla.





lördag, januari 05, 2013

Korall - nyhet hos Tine K i vår

Det blev ett betydligt längre blogguppehåll än jag tänkt mig, men det kändes som att det var precis vad jag behövde. Bara komma bort från ekorrhjulet ett tag. Har inte ens kollat mail eller någonting, men nu är jag tillbaka... och tänkte visa lite fina vårbilder från Tine K. Kul att se att den här lite klara korallfärgen är med på ett hörn till våren. Den blir fin till det ljusa träet, men gör så klart också att det blir lite mer 'gulligt' över alltihop men ändå inte så gulligt som det skulle blivit med den vanliga ljusa aprikos eller rosa.

God fortsättning på det nya året!

Nyanser av den här orange-aprikos-korall-färgen var också flitigt använd under Milanomässan i våras, se exempelvis mina bilder från Moroso och Missoni




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...