"" Purple Area: Veckans tips 4: Skapa rymd och ljus!

fredag, december 08, 2006

Veckans tips 4: Skapa rymd och ljus!

Mitt fjärde tips är att skapa rymd och ljus i rummet. Försök beakta rummets storlek och proportioner och möblera därefter. Tänk på att inte övermöblera utan försök behålla rymden. Små rum kräver nättare möbler och framförallt färre möbler. Använd gärna möbler med 'multifunktionella' möjligheter. Bilden från Abito via Inhabitat.


Ett stort rum däremot kräver större möbler och ger också lite större möjlighet att få in fler möbler. Men inte heller här är det vackert att övermöblera. Har du stora ytor flytta ut möblerna från väggarna och ställ t ex soffgruppen mitt i rummet. Var inte rädd för öppna ytor på golv och väggar det ger oftast bara ett elegantare uttryck. Ett stort tyg eller en stor tavla på väggen kan vara räddningen om det känns för kalt. Se tidigare inlägg.Ta till vara på så mycket av det naturliga ljuset som finns. Kanske ska man tänka över det här med gardiner. Finns det tillräckligt med lampor. Behöver du bättre grundljus är det en bra idé att satsa på spotlights med dimmer.

Den mörka inredning som är så inne just nu kräver rätt mycket tilläggsljus i form av spotlights och lampor. Det är jättesnyggt med det bruna och svarta men tänk bara på att det stjäler lite av ljuset. Ta in vitt eller benvitt snarare än beige eller grå toner så får du bättre reflektioner. Bilden kommer från Indori.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tipsen- det är perfekt med dem nu när vi är i full färd med att inreda hemma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...