"" Purple Area: Heavenly Blue

onsdag, maj 27, 2009

Heavenly Blue

Just nu blommar mina iris i en underbart blå och vacker färg. Tyvärr blommar de inte så länge utan det gäller att njuta av dem nu. Sorten heter Iris Sibirica 'Heavenly blue'.


5 kommentarer:

Malin sa...

Måste ha iris! Skönt att du är nöjd med dina Heavenly Blue - eftersom jag siktat in mig på sådana. Bra att de trivs i Skåneland. :-)

Proforma - Irene sa...

Så vackra! Tyvärr så är det så kort blomningstid och sedan är dom bara tråkiga. Jag hade två jättestora plantor... enorma... som jag slängde, blev så trött på dom! Är man klok eller...? :) Kunde sparat en lite bit i alla fall...

*SNYdesign sa...

Nydelige!!! Tipser om konkurranse på siden min:) Kanksje du vinner denne gangen også, du som har sånn vinnerlykke:)

Design och Inredningsbloggen sa...

Det är en aav mina favoritblommor och det är så tacksamt att de sprider sig och man kan dela dem och sätta på olika ställen i trädgården. Våra har inte slagit ut än, men idag såg jag att några vallmo slagit ut. Det var bakom hundgården, där ingen ser dem, så jag plockade in dem och njuter av dem här inne nu. Visst är det härligt nu med alla blommor som kommer. Syrener, lupiner, iris, vallmo och snart pioner. Underbart!

purple area sa...

Malin, ja hos mig trivs dem jättebra, tror jag har delat plantorna 3 gånger de senaste 5 åren.
Irene, nej man måste klippa bort blomställningen och hela stjälken efteråt annars ser de som du säger skräpiga ut. Men jag gillar själva gräsruggen efter att de har blommat.
Sny Design, ja det vill jag inte missa, känner att jag har lite vinnarskalle kvar :)
Pethra, det är just det jag gillar med dem här, att man kan dela dem och föröka. Känns inte så farligt att klippa och ta in om man har riktigt mycket. Visst är det underbart just nu, kanske den bästa tiden rent av.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...