"" Purple Area: Bruna och beige nyanser

söndag, februari 05, 2012

Bruna och beige nyanser

Jag kan ibland tycka att det känns lite befriande att se hem som är baserade på helt andra färger än svart och vitt. Det här är ett hem i Barcelona som visserligen också har en hel del svart och vitt men basen är snarare olika nyanser av brunt och beige som går som en röd tråd genom hela hemmet. Snygga lampor och detaljer, för att inte tala om golvet som är grymt. Ironin i det hela är att det behövs lite svart och vitt för att det inte ska bli för slätstruket och grotta igen.


I've seen so many black and white home recently that it feels refreshing to see something else. I like this home in Barcelona, it has a nice tune with the brown and beige colors. Also nice details like the lamps and the wooden ribs.

Foto Jordi Canosa, styling Daniela Cavestany

13 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt snyggt! Vet du vad de svarta taklamporna heter?

//L

purple area sa...

Nej, det vet jag tyvärr inte. Men By Rydéns Captain är lite lik.

/Susann

Anonym sa...

Lite lik men inte lika snygg..;)

//L

Proforma - Irene sa...

Har sett exempel på brunt och beige som får mig att rysa men det här var snyggt! Absolut att kontrasterna behövs, det är dom som blir accenterna!

Anonym sa...

Du har en otroligt inspirerande blogg..alltid nåt nytt ögongodis:)

Kanel & Cayenne sa...

Detta passar en svart-vit-vägrare som mig alldeles ut märkt! :) /Nellie

Anonym sa...

Fast de kunde valt en färg som rött, cerise eller gult istället för svart. Men du har rätt, 4 nyanser av brunt blir timmerstuga.

/Eva

Punctuation Mark sa...

i love all the warm wood color to mute all the black... Happy weekend!

Anonym sa...

Färger? Vardå någonstans? Detta hem är ju rent färgmässigt lika mainstream, platt och trist som sjuttioelvon andra hem man kan se just nu.

När det gäller hem som enbart baseras på svart och vitt så kan jag inte låta bli att undra var människors fantasi, livsglädje och eget tänk har tagit vägen? Sedan när blev färgglatt ett skällsord och knappt förnimbara, bleka pasteller det enda som många vågar använda när de väljer färg?

Det bästa med det här hemmet är att det inte krävs solglasögon för att kunna betrakta bilderna, till skillnad från alla hem i vitt i tretton nyanser från topp till tå.

En som är bittert ;-) trött på bleksoten och vita döden i så många hem och jag undrar varför det är så här?

/Vänligen Lisa.

purple area sa...

Lisa, ha ha, kunde inte låta bli och skratta lite när jag läste din kommentar. Ta en chokladbit! Nej, det här är nog inte rätt blogg om man gillar färg. Jag är nog lite färgskygg av mig tyvärr. Gillar neutraler helt enkelt. Men nu är det snart vår så kanske det dyker upp lite mer färg så småningom.

/Susann

Anonym sa...

Nej, din blogg är inte vänd till sådana sopm mig i första hand, det stämmer, men så är jag heller ingen trogen besökare här, utan detta var mer ett allmängiltigt utbrott så här på morgonkvisten och absolut inget anonymt och bråkigt påhopp på dig, men det tror jag nog att du förstod :o). Men varför namnet "Purple area"? Mycket elakt och missvisande för oss som söker det färgrika, stökiga och bohemiska...hehe. 7Lisa.

livinganddreams.blogspot.com sa...

Riktigt snyggt!
Jag tror LAMPORNA är från MOOI!

Marcela sa...

Riktigt snyggt, sådär vill jag också bo..! Lamporna var undernara också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...