"" Purple Area: Stockholm Furniture Fair 2012 - inspanat!

söndag, februari 12, 2012

Stockholm Furniture Fair 2012 - inspanat!

Mitt intryck av mässan var att den, precis som Formex, var lite återhållsam och kanske också något mindre vågad än tidigare år. Jag fick känslan av att här var det vinna eller försvinna som gällde. Några företag satsade och satsade stort. Andra var inte ens med. De svenska företagen har en tendens att dra mer åt kontorsmöbler. Förstår att det är där pengarna finns men kanske borde vi lära av de stora europeiska märkena - bra design måste funka överallt. Hur som helst var det mycket av den känsla som Milanomässan gav i våras som nu kommit hit. Det var mycket trä, finsnickrat och välarbetat. Inte så mycket nytt mer göra om, göra bättre, i en ny färg eller på ett nytt sätt. Några spanade favoriter:


Gubi - snygg och tidlös design. Den här smutsrosa fåtöljen och soffan har jag inte sett innan men den har funnits i produktion sen åttiotalet. Design Gubi Olsen.


Lampan Coco från Globen Lightning och ett snyggt hyllsystem (ala 70-tal) från Klong.


Hay - snygga och praktiska prylar. Vilka andra företag gör prylar för skrivbordet idag? Enkel design som håller och alltid till hyfsat pris. I like!


The Etch Light blir så snygg i större mängd och Beat Light i ny blank vit färg, från Tom Dixon.


Foto Purple Area

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...