"" Purple Area: Satsa på flera nyanser av en färg

onsdag, januari 28, 2009

Satsa på flera nyanser av en färg

Det blir otroligt effektfullt att tänka över sina färgval och satsa på en färg eller som här flera nyanser av en färg. Om man sen sätter denna 'färg' i en vit, eller svart/brun bas som i föregående inslag, får man en grund som håller samman inredningen. Sen kan man mixa stilar eller t ex loppisfynd utan att det ser konstigt ut. Inspirationsbilder från stylist Selina Lake.Selina Lake har också gett ut en bok som heter Bazaar Style - Decorating with Market and Vintage Finds. Jag vet inte om den kommit till Sverige än, men håll ögonen öppna för jag tror att den kan vara riktigt intressant.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm jättefint. Du är verkligen duktig på att nosa upp vackra bilder.

Anonym sa...

Riktigt snyggt! Rosa är en färg som jag är sugen på att ta in här hemma i vår. Rosa och gröna detaljer, det kommer bli snyggt tror jag. Ha en bra dag!

Geisslein sa...

Very nice pictures - I fell in love with them ;o) Wish you a nice day!

Anonym sa...

Härliga bilder! Vart kan man köpa dem vita "sittpuffarna"? Skulle du inte kunna tipsa om snygga soffbord jag har letat nu i en längre tid efter ett passande sofford till en svart stram skinngrupp/ Sara trogen läsare

purple area sa...

Solåkra, tack vad kul att du gillar inläggen.
Johanna, låter snyggt.
Geisslein, yes, isn't she great, Selina Lake. Have a nice day you too.
Sara, liknande puffar har jag sett på Marrakesh Design och även på engelska Graham and Green. Kolla med butiker som säljer marrockanska detaljer. Angående soffbord så beror det lite på vilken stil du tänkt dig, kanske du kan beskriva mer vad du är ute efter. Kolla också gärna igenom bloggen, där finns en hel del soffbord i de äldre inläggen.

Anonym sa...

jag älskar att kika in här, för du har alltid så härligt inspirerande bilder!

Anonym sa...

Tack för tipset har redan kollat in Marrakesh design nice, jo soffbordet, stilen jag är ute efter är stort stilrent gärna sten lr betong är väldigt förtjust i Paul Kjernholm´s soffbord men priset passar inte mig. Ska vara lite lounge och ska även smälta in i övriga möbler som då är Venus & Viggen stolar (Johansson´s design) Charles Eames skal stolar lite Danskt teak osv ja det är lite blandat där hemma och öppen planlösning. // Sara

sally bazar sa...

Det känns som denna boken skulle vara klipp och skuren för att säljas på sally bazar!

purple area sa...

Vera, vad kul, jag blir jätteglad av sådana kommentarer.
Sara, menar du PK61? Tycker inte att det finns något bra alternativ till det. Svenssons.se har ett betongbord men lite grövre. Jag kommer att göra ett inlägg med mina favoritbord kanske hittar du något helt annat där. Annars får du höra av dig igen, maila gärna.
Sally, ja helt säkert.

Unknown sa...

En bok jag skulle vilja ha. Inspirerande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...