"" Purple Area: Gert Wingårdhs eget sommarhus

onsdag, oktober 07, 2009

Gert Wingårdhs eget sommarhus

Gert Wingårdh är en av mina favoritarkitekter. Därför är det extra kul att få se hur han själv har det hemma. I senaste numret av Residence finns hans och frun Karins sommarhus med i ett stort reportage. Måste säga att jag tycker fasaden är gräslig - Gert, vad tänkte du på? ... men det är riktigt häftigt inrett med limegröna väggar och en annorlunda arkitektur med ljus genom springor i sovrummet. De coola lamporna som hänger med skärmen ända uppifrån taket är Karin Wingårdhs verk. Bilder från Residence.

.
Jag har inget emot stilen med lådor staplade på varandra i olika former, men det här, nej.. det är inte snyggt Gert.

10 kommentarer:

Proforma - Irene sa...

Jag håller med dig, exteriört är det ingen höjdare. Inuti, däremot är vissa delar av huset riktigt häftiga. Den gröna färgen t.ex. och "fönsterväggen" i sovrummet!

Malin sa...

Badrummet är SÅ fint! :-)

Wilma sa...

Jag fick precis samma känlsa när jag bläddrade, såå häftigt inne och helt fel ute.
Jag är en limegrön tjej, så är det bara så där föll jag extra.

C-ro sa...

Jag måste faktiskt säga att jag INTE håller med dig om den exteriöra biten, tycker att den svarta fasaden, med de extremt fräcka fönsterspalterna ger ett otroligt fräckt intryck. Inte bara på ljusreflexerna inne i huset, utan även när ljuset kommer ut genom dem. Mycket inspirerande tycker jag.

solåkra sa...

Den limegröna väggen var bara hur cool som helst. Men utsidan är som du säger, inget vidare. Jag har tyvärr sett flera skräckexempel på modern arkitektur, signerat mr Wingårdh och då gillar jag ändå moderna byggnader

purple area sa...

C-ro, du missförstår mig, den svarta fasaden är urhäftig. Det är den nedersta bilden med högra utbyggnaden som jag inte gillar, trots att jag är väldigt förtjust i den stilen med fyrkantiga lådor.

Myownhome sa...

Vad coolt det såg ut med den gröna färgen! :) Inget man skulle våga själv men ändå...

Trevlig helg!
kram /Johanna

Hannele på Hisingen sa...

Läckert :)

Hannele sa...

den nedersta bilden blev jag extra förtjust i

Mumlan sa...

Jag håller heller inte med! Älskar de staplade lådorna och just kontrasten mellan den svarta fasden och utbyggnaderna. Hade kunnat flytta in med det samma, allt, utom badrummet faktiskt, är heeelt i min smak! :)

www.alltomostad.se/blogg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...