"" Purple Area: En gigantisk katalog med få nyheter

fredag, augusti 20, 2010

En gigantisk katalog med få nyheter

Igår släpptes årets nya Ikea katalog för 60:e gången. Med sina 198 miljoner exemplar som delas ut över hela världen är det en gigantisk trycksak. Förra året blev den för första gången något mindre i formatet än tidigare år. Men jag hade i går förmånen att få en riktigt stor katalog vilket kändes lite extra festligt.


Årets tema är förvaring och det trycks lite extra på just olika möjligheter till förvaring i hela katalogen. Man har satsat stort på att hitta enkla, snygga och smarta lösningar på problem som säkert alla dras med. Däremot finns där inte mycket nyheter i årets katalog utan man verkar i år ha satsat på att på olika sätt förändra och utveckla de befintliga produkterna istället och också lite oväntat sänkt en del av priserna. Ikea kör ju en ganska 'safe' stil och de flesta rådande stilar är med... det är lantligt, svart/vitt, färgglatt, lite afrika, lite marocko men även det lite nya med betonggrått är med. Något för alla helt enkelt. Med tanke på de reklamfilmer som går på tv just nu kan jag känna lite besvikelse över att man förr tog ut svängarna så mycket mer. Man hade lite attityd och stack fram hakan. Tänk bara på 60-talets loungestil med låga jeanssoffor och coola lampor. Bilderna överst är mina egna, produktbilderna kommer från ikeas hemsida.


Några nyheter värda att nämna är där trots allt, bl a nya soffan Kivik har en schäslong utan armstöd som är helt i min stil. En rund magnettavla som heter 'Spontan' känns som en kul idé. Barnsängen Växa är ett bra exempel på deras sätt att ta in lite gammaldags karaktär i nya produkter. Köksstolen Urban är riktigt snygg, men när kommer den i andra färger?


1 kommentar:

Snusans inredningsblogg sa...

Är så sugen på Växasängen. Den är riktigt fin. Står och pillar på den varje gång jag är på IKEA. Det jag oroar mig över är vad lilla trollet kan ta sig för när man byter ut spjälsängen mot en han kan ta sig ur... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...