"" Purple Area: Mintgrönt i lagom dos

tisdag, augusti 10, 2010

Mintgrönt i lagom dos

Mintgrönt är en färg som jag inte direkt brukar ta in i mitt hem. Kanske beroende på att 80-talets våg av mintgrönt ligger kvar i minnet som en skräckupplevelse. Ett slag fanns allt från brödrostar till joggingoveraller i just den här ljusa gröna. Men det är länge sen nu och kanske är det dags att se den här färgen med nya ögon. För den är faktiskt riktigt fin.. i rätt miljö och i lagom dos. Förresten är det väl ingen som säger mintgrönt längre, färger som kommer tillbaka får alltid något nytt namn. Någon som vet vad den kallas nu? Bilder från stylist Katrine Martensen-Larsen.


14 kommentarer:

Åse - Interiörguiden sa...

Själv blir jag bara mer och mer förtjust i mintgrönt och kommer nog snart smyga in några accenter i den färgen.

Linn sa...

Mjölkigt turkos kanske? =)Min favoritfärg!

[room] by sofie sa...

Lite lagom mintgrön bryter fint mot vitt och natur/träfärger.

Fina miljöer som vanligt!
KRam Sofie

Anonym sa...

Mintgrön påminna mej också mycket om 80-talet. Jag hade hela vardagsrummet och köket i mintgrönt / vit och mycket mörka möbler. Och jag tyckte att det var såååå snyggt! Men jag skulle väl just därför fortfarande har svårt att ta i just den färgen.
Men bilderna du visar är faktist snygga.Kanske blir man förälskad i mintgrön igen - vem vet?

Anonym sa...

Hej och tack för en bra blogg som jag har följt sedan sydsvenskantiden.

Jag har en fråga angående vita färger. Om man vill ha ett elegant och stilrent hem, ska man då undvika den sk stockholmsvita färgen och istället satsa på kritvitt?

signerat 71 sa...

Hej,
Härliga bilder du bjuder på.
Jag kan tycka att det är så fint hos andra, men än är inte mintgrönt min färg, men det kommer kanske snart...
Kram J

purple area sa...

Anonymous, så kul att du hängt med från Sydsvenskan. Ang vitt så går det mode i allt det där och kritvitt alt vitt med mycket liten brytning är lite inne just nu bland arkitekter och inredare. Men det blir en kallare känsla. Stockholmsvitt, alltså 0502-Y är en varm och vacker vit som blir jättebra i hemmiljö. Det är ett säkert kort. Tips - beställ efter färgnummer! (Vissa leverantörers stockholmsvitt är beige i tonen)

Lycka till!

Isa sa...

Som en ljus celestefärg. skitsnygg.


www.isabsson.se

ciao
/isa

erry sa...

Jag älskar mintgrönt! :) Vi hade mintgröna köksluckor när jag växte upp (på 80-talet) och nu har jag mintgröna väggar i mitt kök (en nyans som andas mer 50-tal än 80-tal...) :)

Unknown sa...

De turkosa/mintgröna skålarna inspirerade av marockansk design är underbara. De hade jag gärna haft hemma även om också jag får 80-vibbar.

Anni sa...

Jag kan tycka att mintgrönt är fint och ger en lite mer "gammaldags" känsla om de e lite slitet på färgen.

Fin sida föresten! Om du har möjlighet får du hemskt spana in på min nya inredningsblogg :) Har även en e-handel där vi säljer inredning och belysning.

http://mobler-inredning.blogspot.com

Sara/Little Miss Fix It sa...

Jag har samma funderingar som du... vad heter färgen egentligen? Hos oss heter den "grannhuset", "grekland" eller "Jeppas favvo" och den har just flyttat in i sovrummet. Nu kan vi inte sova...

Johanna sa...

Härligt och svalt! Mintgrönt är väldigt vackert!

Suzanne Turner sa...

LOVE your blog! You have incredible style. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...