"" Purple Area: Vitrinskåpen på IKEA

torsdag, augusti 19, 2010

Vitrinskåpen på IKEA

Det blev ganska hektiskt och förvirrat på IKEA men till slut stod våra skåp på plats. Så här blev mitt skåp. Det är lite svårt att se allt på bild men här kommer en förklaring till hur jag tänkt.


Mitt tema var 'Inspirationsresa till London' och är alltså min resa tidigare i vår som fått utgöra inspirationskälla. Blommorna längst upp i vänstra hörnet symboliserar Columbia Flower Market. Bokstäverna den industrikänsla som fanns överallt i London. London är för mig också mycket trädgård. Boken 'Gardening' köpte jag på Conran Shop. Bakom glaskulan (lite svårt att se) ligger små trädgårdsredskap kallade 'Garden Angels'. På raden under har några glasvaser med litegammaldags stuk fått utgöra de intryck jag fick av Designers Guilds färgglada butik på Kings Road. De småmönstrade burkarna påminner mig om Libertys enorma tygavdelning där alla tyger ligger i regnbågens färger och de är både småblommiga och lite 60-tals aktiga. 'Afternoon Tea' är ett måste i London och de gammaldags kopparna med guldkant blir tillsammans med betong just en sådan häftig känsla som man ofta får just i London. Mixat och blandat, nytt och gammalt och tradition och nytänk. 'Handen' är något jag köpte på Tate Modern och den och övriga detaljer är tänkt att spegla den känsla som finns i deras museum shop. Pantone burkarna köpte jag på Conran Shop och andas både färg och industri.

Skåpen finns kvar i två veckor på IKEA Malmö! Titta gärna in om du har vägarna förbi.


Så här blev Jannices skåp. Härlig motsats eller hur, här råder såklart Feng Shui. Missa inte Jannices diy 'tassel' - inte tofsigt alls! Kika på hennes blogg.


Den tredje utställaren var blomsterdekoratören Anna Gouteva som har butik på David Hallstorg i Malmö. Här pratar vi om kreativitet på hög nivå. Trädet mitt i skåpet var flera meter högt.


... och söta lilla Anna (från Anna Inreder) som dök upp som frivillig support fick agera både assistent, smakrådgivare och lyfta träd.

11 kommentarer:

Annika sa...

Så kul att få se skåpen! Duktiga ni!

Snusans inredningsblogg sa...

Vad häftigt! Kul att se så olika teman.

Hemmarikets Charlotte sa...

Heja! Mina kändiskompisar :-)

Brunkullan sa...

Gillar dem alla tre:)
Susanne

Spirande grönt - sa...

Kul uppdrag, och snyggt blev det!

Ha en fin kväll,

Rebecca

Design-Shimmer sa...

kjempekult :)

Boel sa...

Verkligen snygg harmoni i ditt skåp, arrangerat så att man blir nyfiken på att titta närmare!

Ellinor sa...

Ditt skåp blev verkligen läckert! Färgrikt och intressant!

a-k sa...

Jättefina skåp! Båda två.

Charlotta Ward sa...

..and now I get my curiosity satisfied.. Sorry I didn't see this post when I exploded in excitement and questions just now.. :)

Love your design the most. And I am not just saying that!! I love the colours and the mix of styles that all come together by your overriding theme.

Well done and thank you for sharing.

xx Charlotta

Karinas inspiration sa...

Gillar verkligen ditt skåp!
Var till London i juni,och hade nog besökt samma butiker som dig och "sett" ungefär samma prylar. Alltid lika roligt att åka till London!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...