"" Purple Area: Shopping Helsingborg

torsdag, november 26, 2009

Shopping Helsingborg

Igår var jag och Sofie från 'Room by Sofie' och besökte Jannice från 'Simplicity' i hennes härliga gatuhus i Helsingborg. Fantastiskt vackert hem och så kul att höra om Feng Shui och dess påverkan på oss alla. Väldigt god fika med glögg och makens hembakta kakor fick vi också. Tack Sofie och Jannice för en toppendag!

En liten shoppingtur i Helsingborg hann vi också med, så därför kommer här nu en liten guide till bra inredningshopping i Helsingborg. För er som inte varit i Helsingborg tidigare så kan jag säga att den här stan har mängder av små butiker, härliga fik och ett väldigt mysigt centrum. Väl värd ett besök! Bilderna är mina egna.

Wanda Blom, Kungsgatan 4. Butik med både inredning och kläder med bl a märken som Mateus, Villa Collection, Turquoise, m m.
.

.
100 SAKER, Kungsgatan 6. Vägg i vägg ligger den här butiken med bl a Marimekko men även en del annat färgglatt som de här söta lamporna eller plastmuggar i alla regnbågens färger.
.

.
Dunker Kulturhus. Missa inte det här konst- och kulturhuset med sina ständigt skiftande, ibland ganska spektakulära, utställningar och evenemang. Det finns också en butik med bra design, böcker och konsthantverk.
.
Heltenkelt, Fågelsångsgatan 10. Liten vacker butik som är som en blandning mellan blomsterbutik och inredningsbutik. Vackra detaljer som vaser, krukor, värmeljus, ljusstakar, ljuslyktor m m med den lite glittriga och lyxiga stilen.
.
Ekmalmer Interiör, Kullagatan 51. Trevlig liten butik med ett blandat sortiment av lite udda inredningsdetaljer.
.
Night & Day, Kullagatan 41. Är en butik med allt för sovrummet och lite för vardagsrummet. Stort sortiment av Lexington, Gant, Mille Notti, Pelle Vävare m m.
.
Zebra, Kullagatan 37 och 40. Säljer mest kläder men har en liten hörna med utvalda inredningsdetaljer bl a från Day Home.
.
Fridas Hem, Kullagatan 32. Liten mysig butik med produkter från TineK och House Doctor.
.

.
Staken och Veken, Norra Strandgatan 22. Letar du efter blockljus är det här rätt butik, men här finns även massor av fina lampor och detaljer som ljuslyktor, renskinn, kuddar, överkast m m.
.

.
Tvål, Norra Strandgatan 22. Vägg i vägg ligger den här butiken med stort sortiment av just tvålar, men även allt annat man kan behöva i ett badrum.
.
Bohaget, Stortorget 16. Mycket vitt och lite åt shabby shic hållet.

Ebbas Fik, Bruksgatan 20. Det här får du inte missa! Ett fik som är helt inrett i äkta 50-tals stil med jukebox, stringhyllor, galonmöbler och med tidstypiskt fikabröd som den klassiska radiokakan.
.
LivingRoom, S Storgatan 3. Butik med massor av inredninsdetaljer som ljusstakar, filtar, skålar m m. Har bl a ett väldigt stort sortiment av Cult Designs produkter.

14 kommentarer:

Malin sa...

Låter som en heldag som heter duga. :-) Måste se till att få tid till annat än att besöka gamla mormor nästa gång jag är i Helsingborg ser jag. :-)

[room] by sofie sa...

Ja, tack själv kära du! Det jättroligt att ses igen. Glad för min postlåda som jag shoppade till Ebba.

Ha det fint!
Kram Sofie

Anna - Balkongliv sa...

Å, kul med shoppingtips i Helsingborg. Dit har jag åkt på "ensamhelg", rekommenderas varmt. Lagom stor stad, mycket fint att se. Måste nog göra om det snart, känner jag nu... :-)

EN INREDOHOLIC sa...

Tack söta du för det fina inlägget.. Det där länkar jag från min blogg. Perfekt!!

Kram
Jannice

Malin - Carlssonkarlsson.blogg.se sa...

Åhh vilka inspirerande bilder!!! Bra att veta om mans ka till helsingborg någon dag:) Jag ahr ju ganska nära! Kram kram

Proforma - Irene sa...

Oj, oj, oj... låter som man borde åka söderut! Så många lockande butiker!

Anonym sa...

Vilka underbara inspirationstips.

Jag skall till Helsingborg i nästa vecka och shoppa loss lite i form av julklappar och då är dessa tips ovärderliga!!

Agneta

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Låter som en toppendag. Jag åker inte till Helsingborg så ofta, trots att det inte är så långt bort. Kanske dax för ett besök snart. Fina tips på butiker!

Dahlarna sa...

Oj vilken gedigen & lockande lista. Måste nog ta mig till Helsingborg känns det som :-)! Vad kul att träffa några bloggare igen. Hoppas att du får en riktigt skön helg. Kram

Mjuka sa...

Min kära hemstad!! Det växer verkligen upp den ena fina butiken efter den andra. Ebbas fik var tidigare secondhand butik, där jag jobbade som 16 åring (Hm, är nu 40)
Toppenfin kavalkad av butiker.
kram Malin

Husprojekt Drömhus sa...

Heej!!

Vad roligt att se inslag från Helsingborg,fina bilder!

Själv presenterade jag inredningen i Halmstad igår på min blogg! Trevlig helg!

StinaTooMuchInspiration sa...

Tack för guide! Helsingborg är min sommarstad, men försöker ta mig dig även resten av året. Verkligen mysig stad. Wanda Bloom är min favorit - måste tipsa om att deras kläder verkligen är kanon för lite längre tjejer, de har märken som är riktigt bra i storlekarna. Kommer aldrig därifrån utan minst en ny tunika...
Ha en fin helg!
/Stina.

Lillsnörpa sa...

Härliga bilder! Som godis för mina ögon!

Desireé | homeanddesire.se sa...

Så härligt att se! Jag som är från Helsingborg, och numera bor 2,5 mil utanför blev lite förvånad över att det fanns så många små inredningsbutiker som jag har missat! Inte klokt... Kram Dessi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...