"" Purple Area: Det var såklart ett Dinesen...

måndag, oktober 18, 2010

Det var såklart ett Dinesen...

Ibland blir jag så trött på att se det klassiska gamla ekgolvet som finns hemma hos var och annan. Själv har jag ett lönngolv men det är egentligen samma sak. Blir trist svenskt på något sätt. Snyggt är det ju förstås med de målade brädgolven men alla bor ju inte i äldre hus. I våras när vi var och kikade på den danske kronprinsens nyrenoverade representationsbostad och hans fantastiska väggmålningar så låg där ett otroligt vackert golv. Rustikt och rejält med breda tiljor men ändå med lite vit pigment i. Passade bra på ett gammalt slott men passar nog faktiskt in nästan överallt och till vilken stil som helst. Läste långt senare att det var danska Dinesen i Douglas gran... naturligtvis. Bilder Dinesen.


Earlier in the spring when I visited the Prince of Denmarks new official residence there was this beautiful floor. Rustic and in solid wood with a see through surface of white. I later found out that it was a Dinesen floor. Take a look at these. Images from Dinesen.


Dessa bilder är inte från prinsens bostad, vill du se mina bilder därifrån, kika här.

10 kommentarer:

Susanne [Snusans inredningsblogg] sa...

Otroligt vackert golv. Vi hyar valt vitlaserad ask till nya huset, jag hoppas verkligen att det blir så bra som jag tänkt mig...

Anonym sa...

Vackert! Men var kommer den vita lampan över köksbordet ifrån?

Pethra på Inredningsbloggen sa...

Underbart golv, verkligen jättevackert! Vi har lönn på övervåningen, men det är alldeles för "gult" skulle vilja ha det mer vitt.

M/S Design sa...

Alltid snyggt med bredd på plankorna.

Stämningsfullt sa...

Väldigt vackert!

signerat 71 sa...

Ja du, tänk om hade ett sånt här golv... DÅ hade man inte behövt måla de egna vita, vilket pågår för tillfället på vår ovanvåning. Vi har oxå lönngolv.
kram J

purple area sa...

Anonymous, kan det inte vara Sosia från Castaldi?

Marie A sa...

Rätt i prick :-D
Supersnyggt. Me like.

Proforma - Irene sa...

Har som de flesta det klassiska ekgolvet! Hade gärna haft det vitare, så det kanske man ska tänka på när det är dags att slipa om... om sådär 100 år! :)

ela sa...

Snyggt golv, verkligen. Hmm ... och visst fann det även ett helt rostfritt kök med på en av bilderna - vad häftigt! Jag som tycker om allting i rostfritt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...