"" Purple Area: Har vi skandinaver en speciell gen?

söndag, oktober 30, 2011

Har vi skandinaver en speciell gen?

Häromdagen fick jag en så kul kommentar från Maryam in Marrakesh som jag haft lite kontakt med genom åren. Om du inte kikat på hennes blogg innan så gå in nu. Den är jättefin och så härligt annorlunda. Maryams fråga -


'Seriously, I need to know. Are you Scandinavians just so much neater and tidier and cleaner and more organized than the rest of the world? Spaces are always so streamlined with nothing extra. I think your DNA is super organized!!!'

Först började jag bara skratta för det lät så kul sen började jag fundera på varför det är så egentligen att vi har en viss stil som är rätt prydlig utan en massa onödigt. Det är ju så att vi faktiskt gillar den stilen, eller hur? Det är ju egentligen en helt annan stil än övriga världen som är betydligt mer utsvävande. Är vi kanske bara tråkiga, eller vad tror du?

Maryam in Marrakesh asked a question yesterday - 'Seriously, I need to know. Are you Scandinavians just so much neater and tidier and cleaner and more organized than the rest of the world? Spaces are always so streamlined with nothing extra. I think your DNA is super organized!!!' It was really fun, first I started to laugh then I started to think about it, and I have absolutely no idea. I don't now why we like this clean and neat style. Maybe we are just boring? What do you think?

Bild som är allt annat än tråkiga, från Hus&Hem

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder och vilken kul fråga:-) Personligen tror jag det beror på att det är så mörkt halva året. Vi behöver mer ljus än saker.

Kram

Unknown sa...

Håller med Elna. Det har säkert med ljuset att göra. Sedan tror jag också att i.o.m. att vi måste överleva vintern så har vi fått organisera och prova och fixa oss fram för att lyckas. Och jag tror att organisering är a och o för att kunna leva 4 månader utan att kunna odla, i mörker och i trånga utrymmen för att slippa värma så mycket:)

House of Jammi sa...

Underbara bilder! Men jag tror att vi har lite ooganiserade gener också, det ser åtminstone ut så hemma hos oss mellan plocka-undan-och-städa-raiderna.

BelovedbyLinda sa...

Härlig blogg :)

Kram Linda

Anonym sa...

Kanske har det att göra med vårt lutherianska och calvinistiska arv? Till skillnad från katolicisimen där rikedom och överflöd är ett tecken på hur bra kompis man är med gud så har man ju genom "vår" skola traditionellt visat sin närhet till gud genom asketism... Visserligen lever vi i ett i allra högsta grad sekulariserat samhälle, men det påverkar ju så mycket annat, så varför inte inredning? Kram!

bubbs sa...

Jeg har ofte tenkt at vårt enkle interiør kommer av at de fleste skandinaver selv rydder og vasker sine hjem og at det sjelden er noen hjemmeværende i familien. Selv synes jeg maksimalistiske interiører er nydelige, men det er rett og slett for upraktisk når huset skal ryddes, vaskes og styles på en halvtime.

Eva sa...

Kul med en udda reflektion.
Vilka underbara bilder!

purple area sa...

Tack allihop för era kommentarer, så kul att ni går in och skriver. Så kul!

Anonymous, vad du nu egentligen heter, tror du slog huvudet på spiken! Så är det så klart, det beror på vårt lutheranska arv. Så enkelt och så självklart när man tänker på det!

Kram allihop/Susann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...